- Kjøper to elektriske 26-tonns renovasjonsbiler
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Kjøper to elektriske 26-tonns renovasjonsbiler
Sarpsborg kommune utfordret anbudstilbyderne på miljøløsninger. Norsk Gjenvinning fikk fornyet tilliten da de kom opp med to elektriske 26-tonns renovasjonsbiler.

alt

Norsk Gjenvinning har vunnet kontrakt med Sarpsborg kommune om innsamling av husholdningsavfall.

I anbudet stilte kommunen krav om Euro6 dieselbiler, men utfordret samtidig leverandørene om mer bærekraftige alternativer gjennom å vektlegge miljø høyt.

El og biogass
Norsk Gjenvinning vant frem med en innsamlingsløsning basert på to elektriske biler, samt biogassdrift på øvrige biler som tømmer beholdere. Dette blir de to første store fullelektriske renovasjonsbilene i Norge, ifølge selskapet.

Mandag 5. desember ble kontrakten mellom Sarpsborg kommune og Norsk Gjenvinning signert.

- Vi gir ros til Sarpsborg kommune som valgte en bærekraftig løsning fremfor å bare vektlegge pris i tildelingskriteriene. Nå håper vi at flere kommuner følger etter og ser at det er mulig, sier Jørgen Nikolai Pettersen administrerende direktør Norsk Gjenvinning Renovasjon AS i en presseuttalelse.

Sentrumsnære områder
I tillegg til de to fullelektriske renovasjonslastebilene (26 tonn) vil alle biler som kjører beholdertømming i Sarpsborg kommune kjøre på biogass fremfor diesel.

- Vi skal kjøre de to elektriske bilene på ruter i sentrumsnære områder, sier Pettersen.

Kommunikasjonssjef Annica Fiedler i Norsk Gjenvinning opplyser til YrkesBil.no at de ennå ikke har bestilt bilene.

- Vi vurderer Dennis Eagle som chassis via PVI i Frankrike og Joab som påbygg. Estimert kostnad er cirka 5 millioner norske kroner per bil, som har en gjennomsnittlig rekkevidde på 9 timer, sier hun. 

- Med disse bilene vil vi bidra til å redusere utslippene i Sarpsborg sentrum. I tillegg er erfaringen at støy fra renovasjonsbiler er det største problemet i sentrumsnære strøk. Med elektriske biler vil støynivået reduseres betraktelig.

Minimerer transporten
Innsamlingskontrakten er en fornyelse for Norsk Gjenvinning som har kontrakten i dag. I den nye kontrakten har Sarpsborg kommune valgt å også legge inn behandling av avfallet.

- Vi kommer å håndtere alle fraksjoner lokalt i Østfold. Eksempelvis vil papir og plast sorteres ved Norsk Gjenvinnings anlegg i Sarpsborg før det selges som råvarer, og restavfallet vil kjøres rett til forbrenningsanlegg for fjernvarmeproduksjon i Sarpsborg - en gunstig løsning som minimerer transporten av avfallet.

Kontrakten starter opp 1. oktober 2017 og varer frem til 30. september 2022 med opsjon for 1+1 år forlenging.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1220 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 178 LASTEBILER TIL SALGS