img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Mercedes-Benz med «last mile»
Under høstens oppkjøring til IAA viste Mercedes-Benz flere muligheter for «last mile delivery». Nå investerer de tungt i en av løsningene.

alt

Under Vision Van-presentasjonene på høsten i fjor kunne Mercedes-Benz blant annet vise en drone-løsning der publikum ble beskyttet med et trygt nett mellom scenen og oss – så trygt er det.

Det var en mulighet for levering av pakker, de siste meterne mellom bilen og kunden.

Selvgående roboter
En annen mulighet var selvgående roboter som hørte til i moderbilen, som automatisk ble lastet med relevant pakke inne i bilen og så sendt av gårde til aktuell adresse der den avleverte godset, hvoretter den trillet tilbake til bilen der den selv fant veien om bord.

Dette var en løsning fra en start up-bedrift i Estland som kaller seg Starship Technologies. Og var nok den delen av en rekke omfattende demonstrasjoner av forskjellige fremtidige teknologier jeg ikke ble mest overveldet av.

Umoden teknologi
For det første var jeg ganske overbevist om at hvis en slik boks-på-mange-hjul forsøkte å komme forbi meg på fortauet ville min første reaksjon være å tuppe den opp i nærmeste søppelkasse. 

Deretter begynte jeg lure på økonomien i dette, hvor lenge måtte bilen stå parkert, uproduktiv, mens den ventet på de åtte robotenes tilbakekomst. 

Og for det tredje var teknologien åpenbart umoden - føreren måtte tjore roboten fast til bilen, manuelt, da den endelig kom tilbake.

16,5 mill. euro
Nå er det åpenbart at Daimler har færre innvendinger enn meg – og sikkert med god grunn. De har tross alt jobbet sammen i lang tid allerede. Og nå forteller tyskerne at de har satt 16,5 millioner euro inn i bedriften.

Formålet er at de sammen skal utvikle produkter slik at de kan starte pilotforsøk med varebiler+roboter. Det er åpenbart flere logistikkselskaper inne i dette bildet, og Daimler sier at virkelige-liv prosjektene vil være i gang allerede i år.

Jeg er fremdeles ikke sikker på at min første reaksjon bare vil være vennligsinnet hvis jeg får en slik en opp i hælene mine.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1760 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 202 LASTEBILER TIL SALGS