- Last Mile – med pedal
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
img img
2 bilder i galleri
Last Mile – med pedal
Nå dukker det opp forslag til enda en kompakt «last-mile» vare-leverer. Bak står bl.a. Volkswagen og deres tidligere designsjef.

alt

Tretbox kaller de konseptet sitt – tråkkekasse – de ivrige startup-folkene i Berlin som jobber tett sammen med Future Mobility Incubator i Dresden. 

De har, som så mange andre, tenkt på den siste kilometeren når en forsendelse skal leveres, men forfriskende nok har de forlatt droner, autonome bokser, smarte postkasser og ekstremt oppkoblede elbiler og virkelig gått tilbake til basic.

Deres forslag er en slags elsykkel med tak og et lasterom på to kubikk. Vekten vil kunne bli inntil 350 kg – da vil det nok bli behov for elmotoren ganske ofte.

Ekstremt kompakt, den kan kjøre der andre motoriserte kjøretøy ikke får lov til å vise frontlyktene sine en gang, og den vil bli svært billig i drift.

Bak denne ideen står blant annet et selskap som heter Wolfsburg AG – det ble opprettet for 20 år siden med Volkswagen som stifter og 50 % eier.

Formålet er å gjøre Wolfsburg til en attraktiv by – i det ligger åpenbart også å sikre sentrums infrastruktur.

(saken fortsetter)

Og dermed er en slags ring sluttet, for den eneste av Tretbox-folkene jeg kjenner fra tidligere bilkarriere er Murat Günak.

Han var en ganske kort periode designsjef hos Volkswagen, men etter det husker jeg ham blant annet fra Mia-prosjektet. En av de mange smarte elbil-ideene som dukket opp altfor tidlig, som nå er like begravd som Think.

Hva som vil skje med Tretbox er selvfølgelig for tidlig å si. Kjøretøyet er ennå ikke ferdig utformet, det finnes bare noen renderinger og ide-skisser men planen er at denne hybriden – menneske/maskin – skal i serieproduksjon en gang neste år.

Med det som gründerne kaller Full Service leasing vil den koste snaue 400 euro/mnd. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2080 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 265 LASTEBILER TIL SALGS