- 339 kjøreforbud og 51 anmeldelser etter storkontroll
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
339 kjøreforbud og 51 anmeldelser etter storkontroll
Over 60 kontrollører fra Statens vegvesen har de siste dagene gjennomført tungbilkontroller på fire kontrollplasser sør for Oslo.

alt

Til sammen har over 5.000 tungbiler blitt vinket inn til kontroll.

De fleste fikk kjøre videre etter en kort sjekk, men 1.181 kjøretøy ble stoppet. 339 av disse fikk kjøreforbud og 51 førere anmeldt, opplyser Statens vegvesen.

Kontrollplassene på Taraldrud, Støkken, Svartskog og Måna ved Oslofjordtunnelen har vært bemannet under kontrollen.

- Dette har vært en kjempeinnsats for trafikksikkerheten. Selv om tallene viser at de fleste tungbilene som er innom oss har alt i orden, er det viktig å holde igjen de kjøretøyene som ikke har noe på veien å gjøre, sier seksjonsleder i Statens vegvesen Erik Wolff i en presseuttalelse. 

De fleste kjøreforbudene kom på grunn av dårlig lastsikring, overlast, tekniske mangler og dårlig sikt. I kategorien lastsikring kommer også flere tilfeller av avrenning fra lasterom.

- Det dreier seg om biler som er fulle av fisk eller søppel, der det renner illeluktende vann ut fra lasterommene. Ikke bare kan dette være veldig grisete, men det fører også til glatt vegbane. Det kan være spesielt farlig for motorsyklister. De som blir stoppet med rennende last, må få stoppet avrenningen før de får kjøre videre, sier Wolff.

79 førere måtte fjerne ekstra bord, juggel og krims-krams fra frontrutene sine før de fikk kjøre videre.

- Det er noen som gjør det litt for hjemmekoselig i førerhytta si. Når dette går ut over utsynet og trafikksikkerheten må vi si ifra, sier Wolff.

36 av de 51 anmeldelsene som ble skrevet kom som følge av grove brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

- Når vi går til det skrittet å skrive en anmeldelse for brudd på kjøre- og hviletid, snakker vi om svært alvorlige brudd eller det vi mener er bevisst juks eller manipulering. For de fleste av oss sier det seg selv at man skal være godt opplagt når man sitter bak rattet på en tungbil, men vi ser dessverre at enkelte gambler med egen og andres sikkerhet ved å ta altfor korte pauser, sier Wolff.

De 62 kontrollørene som deltok i aksjonen kom fra hele landet. 12 obs


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1651 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 202 LASTEBILER TIL SALGS