- Åpner for elektroniske fraktbrev
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Åpner for elektroniske fraktbrev
Regjeringen foreslår innføring av elektroniske fraktbrev ved frakt av gods på vei.

alt

– Dette er noe næringen har ønsket. Innføring av elektroniske veifraktbrev vil kunne bety en vesentlig kostnadsreduksjon for transportnæringen. Det vil i tillegg bidra til økt kontroll og overvåking av gods under transport. Det er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (FrP) i en pressemelding.

Forslaget innebærer at regjeringen ber om samtykke til ratifikasjon av en tilleggsprotokoll (eCMR) til den såkalte CMR-konvensjonen, som regulerer godsbefordring på vei. Konvensjonen og tilleggsprotokollen regulerer grensekryssende frakt av gods, men regjeringen foreslår regler om elektroniske fraktbrev også ved innenriks godsbefordring.

– Regjeringen er opptatt av å fjerne useriøse aktører fra transportmarkedet. Det er viktig, blant annet av hensyn til trafikksikkerheten, at vi legger til rette for de seriøse aktørene. Dette er en forenkling og effektivisering som vil komme alle de seriøse aktørene i bransjen til gode. Det er jeg godt fornøyd med, sier samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP).

Elektroniske fraktbrev kan bidra til økt kontroll og overvåking av gods under transport, økt sporbarhet av endringer i fraktbrevet, mer nøyaktige opplysninger og et sikrere grunnlag for å identifisere partene gjennom regler om elektronisk signatur. Dette kan igjen gi et bedre kontrollgrunnlag med næringen og føre til en mer rettferdig konkurransesituasjon, ifølge regjeringen.

Myndighetene mener også at innføring av elektroniske fraktbrev kan motvirke de uheldige og ressurskrevende sidene ved dagens system. Nytten av en norsk ratifikasjon og gjennomføring vil kunne bli vesentlig for dem som ønsker å benytte elektroniske fraktbrev ved internasjonal befordring.

Justis- og beredskapsdepartementet vil i løpet av våren 2020, i samarbeid med Samferdselsdepartementet, vurdere om elektroniske fraktbrev bør gjøres obligatorisk for enkelte grupper.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1652 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 202 LASTEBILER TIL SALGS