- Dette skal gjøre veiarbeid tryggere
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Dette skal gjøre veiarbeid tryggere
Ford har utviklet et eget lysende panel som skal gjøre bilene og veiarbeiderne tryggere og synligere langs veien på mørke kvelder.

alt

De elektroniske synlighetspanelene er ikke avhengig av andre lyskilder for å lyse opp. De røde stripene lyser ved hjelp av elektrisitet som går gjennom et tynt lag fosforgass.

Teknologien som Ford nå tar i bruk, blir allerede anvendt i cockpiten på fly og på skjermer som er i bruk i forsvaret.

– Målet vårt er å gjøre det tryggere for de mange som utfører svært viktig arbeid langs veiene våre. Da vi utviklet paneler som kan lyse uten å være avhengig av andre lyskilder gikk det bokstavelig talt opp et lys for oss, sier Chief Program Engineer, Special Vehicle Options i Ford Europa, Simon Robertson.

Sammen med Northumbrian Water Group i Storbritannia har de testet panelene i praktisk bruk og sett på effekten, også når andre sjåfører kjører uten frontlysene på.

– Dette vil forbedre sikkerheten, ikke bare innenfor vår sektor, men i andre større flåter rundt omkring i verden. Det vil gjøre våre ansatte som jobber langs veiene sikrere og langt mer synlig, sier Transport Manager i Northumbrian Water Group, Kate Wilson.

De såkalte «Electronic High Visibility Panels» er allerede tilgjengelig for salg til både Ford Transit 2T og Transit Custom i Storbritannia. Panelene skrus enkelt på med en bryter inni kupeen.

Ford undersøker muligheten for å selge de lysende panelene også i andre europeiske markeder.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1441 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 105 LASTEBILER TIL SALGS