bilde

Skreddersydd for Sola

BUSS: Sola og Solaris har funnet sammen om mer enn bare felles bokstaver.

ANBUD: Den fremmadstormende polske bussprodusenten Solaris har gjennom sitt norske importselskap Solaris Norge AS tatt mål av seg om å være ledende leverandør av flyplassbusser her til lands.

Som bildet viser har de akkurat levert en skreddersydd 12-meters-løsning til Avinor og Stavanger Lufthavn Sola. Fra før vil mange flyplasspassasjerer som reiser over Gardermoen være kjent med Solaris leddbusser der i gården.

På Sola var det ikke nødvendig med like stor kapasitet. Med utgangspunkt i en standard 12-meters lavgulvsbuss, som så har fått dørløsninger med 2+2+2 på høyre side og 2+2 på venstre side, har man kommet fram til en løsning begge parter synes fornøyd med så langt.

- Vi opplevde at Solaris ga god respons på våre krav og et sterkt ønske om å levere et kvalitetsprodukt til en fornuftig pris, opplyser saksbehandler Knut Haadem i Avinor.

 Det hører med at i anbudet som ble utlyst 1. mars i år, ble vektingen satt til 40 % pris og 60 % kvalitet.

Avinor har for øvrig hatt stor tro på at en buss bygget på et standard chassis vil være den beste løsningen til formålet.

I den leverte bussen sitter en Paccar(DAF)-motor og girkasse fra Voith.

På bildet, fra overlevering i ruskevær, ser vi fra venstre ettermarkedssjef Helge Hansen i Solaris og Stein Ims fra Stavanger Lufthavn Sola.