- Flere vil ha «snarvei» ut av leiekontrakter
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
MERKER ENDRINGER: Markedssjef Bjørnar Zell (t.h.) og salgsansvarlig Stig Holtan i Pluss Truck Sales & Rental. Foto: Brede Høgseth Wardrum
Flere vil ha «snarvei» ut av leiekontrakter
Pluss Truck Sales & Rental merker økt pågang av kunder som vil leie lastebiler på korte og fleksible kontrakter. Flere ønsker mulighet for å si opp kontrakten før tiden.

alt

**Artikkelen ble først publisert i bladet YrkesBil nr. 4 - 2020**

Mange aktører holder tilbake på investeringer i nytt transportmateriell, som følge av de usikre fremtidsutsiktene for øknomien i øyeblikket.

Også hos Pluss Truck Sales & Rental, som er spesialisert på utleie av lastebiler, tilhengere og busser, merkes krisen.

– Vi har opplevd en nedgang, som de fleste andre, men det er foreløpig ikke skremmende, sier markedssjef Bjørnar Zell til YrkesBil. 

SAMLESAK: Korona-krise i yrkesbilnæringen

Ønsker fleksibilitet
Han forteller imidlertid om en annen trend de har merket seg de seneste ukene.

Pluss Truck Sales & Rental tilbyr alt fra døgnleie til to års leiekontrakter. I normalsituasjonen er gjennomsnittlige kontrakter på ett til to år, ifølge Zell.

– Flere er usikre på å investere i nye lastebiler i disse tider, og vurderer leie i stedet. Når de skal leie vil de gjerne ha korte og fleksible kontrakter, og vi opplever at stadig flere ber om mulighet til å komme seg ut av kontrakten før tiden, sier markedsdirektøren.

Tror leie blir aktualisert
Hvordan fremtiden ser ut tør heller ikke Zell å spå mye om:

– Det virker som det er grei trøkk nå om dagen, det er en del forespørsler og det går en del biler ut. Transporten skal jo gå uansett. Men at det blir noe nedgang sammenlignet med fjoråret, det er helt sikkert, sier han.

– Samtidig tror jeg konseptet vårt med leie av materiell blir mer aktuelt i tiden fremover. Mange vil nok leie for kortere perioder og så heller forlenge kontraktene sine, i stedet for å ta investeringer med langt perspektiv – i alle fall i mange deler av transportnæringen, legger han til.

Pluss Truck Sales & Rental har redusert bilparken med cirka 20 biler siden januar. Nå har de 153 lastebiler. Zell er ikke redd for at stengte fabrikker skal medføre problemer med utskifting av flåten fremover.

– Vi kjøper inn biler et halvt år i forveien, så vi får nye biler frem til juli. Så legger jeg inn nye bestillinger da som vi får når alt er åpent igjen. Dermed merker vi nok ikke så mye til at fabrikkene er stengt, sier Zell.  


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
1350 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 142 LASTEBILER TIL SALGS