- Meca lanserer verkstedkjede for tungbil
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Meca lanserer verkstedkjede for tungbil
Meca Tungbil skal være merkeuavhengig og har mål om å bygge en kjede bestående av 50 verksteder innen utgangen av 2023.

alt

Mange kjenner Meca som en ledende grossist innen reservedeler og gjennom verkstedkjeden Meca for personbiler. Nå satser de stort på frittstående tungbilverksted.

- Vi mener det er rom for en frittstående kjede i tungbilmarkedet. Lanseringen av Meca Tungbil er en del av vår langsiktige satsning på reservedeler til tyngre kjøretøy. Vi har høyt fokus på faglig kompetanse og profesjonalitet, og lagerfører kun deler av OE-kvalitet, sier daglig leder Tore Stensbøl i Meca Norway AS i en pressemelding.

Spekulasjonene rundt en egen tungbilkjede fra Meca har versert en stund, og særlig etter at de i 2016 gikk inn i markedet for reservedeler til tunge kjøretøy. 

Nå skal de ta opp kampen mot de etablerte merkeverkstedene for tunge kjøretøy, samt den frittstående tungbilkjeden Team Verksted som har et 20-talls tungbilverksteder fra nord til sør i Norge. 

Ti verksteder klare fra 1. februar
Stensbøl opplyser at konseptet passer for verksteder med 03-godkjenning og som ønsker å følge Mecas kjedestandard, som blant annet inkluderer deltakelse på kurs.

"Kjedekonseptet inneholder det viktigste et verkstedkonsept trenger; riktig deler tilgjengelig på lokale lager og effektiv logistikk, i tillegg til sentraliserte markedsføringsaktiviteter, PKK-innkallingsløsning og konseptualiserte tjenester for lastebileieren", heter det i pressemeldingen.

Verkstedene vil operere under navnet Meca Tungbil og vil være operativ fra 1. februar 2021. Meca Tungbil får en pangstart med 10 Bulder-verksted fra første dag.

- Vi tar med oss alle våre avdelinger som er godkjent for tunge kjøretøy inn i Meca Tungbil og får dermed en av bransjens sterkeste merkevarer i ryggen. Vi har samarbeidet med Meca over flere år, og er strålende fornøyd med at de nå satser på kjedekonsept mot tungbilmarkedet, sier konsernsjef Roger Langhelle i Bulder AS.

Langhelle tilføyer at dette passer rett inn i selskapets strategi om å vokse i hele landet, enten gjennom nye etableringer eller oppkjøp.

– Vi tror det vil skje en konsolidering i dette markedet, og vi ønsker å være på offensiven i denne prosessen, sier Langhelle.

Veihjelp inkludert
Alle Meca Tungbil-verksteder vil tilby 12 måneders fri veihjelp ved gjennomført service.

- Sammen med vår partner Falck har vi utviklet tjenesten Meca Tungbil veihjelp. Dette er en unik tjeneste som sikrer kjøretøyet hjelp dersom det får teknisk stopp. Dette er viktig for alle som driver med tungbil og transport og bidrar til å sikre optimal driftstid for sjåføren, sier Tore Stensbøl i Meca.

Falck ser også frem til at Meca nå inntar tungbil-markedet:

- Falck har lenge hatt et godt samarbeid med Meca på lettbil, og vi gleder oss til Meca Tungbil lanseringen og at selskapet har valgt Falck som leverandør også på tungbil, sier Tommy Uttakleiv, som er Director Operations i Falck.

- Tungbilsatsingen til Meca passer godt inn i Falck sin egen satsing i tungbilbransjen. Falck sitt mål er å være den foretrukne partneren innenfor veihjelp, både på lettbil og tungbil. Vi er derfor veldig glad og stolt når Meca velger Falck som partner også når de nå satser på tungbil, fortsetter Uttakleiv.


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
 
   
1439 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 136 LASTEBILER TIL SALGS