Kia Tasman

Krativ innpakning

Kia kunstneriske pickup

Som kjent jobber Kia med en skikkelig serie varebiler som vil dukke opp på IAA i Hannover i høst. Det er imidlertid tvilsomt om deres nye pickup, Tasman, kommer dit.

Denne bilen, som Kia har vist de første glimtene av, er nok ikke bestemt for Europa i det hele tatt.

Det ser ut som om den skal defineres som en ekte Ute, med Australia og New Zealand som hovedmarkeder, og kanskje vil også Korea, Afrika og Midt Østen møte den.

Ikke bare er det navnet som antyder et geografisk satsingsområde – de hentet også en kunstner fra Australia for å designe den helt spesielle wrapen som prototypene er pakket inn i inntil produksjonsversjonen debuterer en gang neste år.

Richard Boyd-Dunlop heter mannen som har brukt flere farger og flere gjenkjennbare motiver enn det som vanligvis er brukt på et forsøk på kamuflasje.

Her har han brukt et klart tema, en reise, og det hele skal illustrere eventyrene man kan vente seg i en Tasman.

Det er forresten såpass mye blått der, at Boyd-Dunlop har sikret at alle vil tenke på Australias lange tradisjoner i surfe-kulturen.

Nå antyder riktignok Kia at dette blir et globalt produkt, men jeg har en følelse av at de, foreløpig i hvert fall, definerer globalt litt annerledes enn det jeg gjør.

Richard Boyd-Dunlop har kreert den spesielle kamuflasjen
Kia Tasman
Kia Tasman
Powered by Labrador CMS