28. SEPTEMBER TIL 1. OKTOBER: Kundedirektør Trond Andersen og markedsansvarlig Cecilie Rubach i Nova Spektrum gleder seg sammen med messegeneral Arild Hansen til å kunne arrangere Automessen igjen.
28. SEPTEMBER TIL 1. OKTOBER: Kundedirektør Trond Andersen og markedsansvarlig Cecilie Rubach i Nova Spektrum gleder seg sammen med messegeneral Arild Hansen til å kunne arrangere Automessen igjen.

Automessen: Samler tungbiler i egen hall

Fokuset på tunge kjøretøy på Automessen, som åpner onsdag, er i år større enn noen gang. Tungbilkonferansen blir et av høydepunktene.

Nytt av året er en egen utstillingshall (hall B) i Nova Spektrum dedikert til tungbiler og tungbilutstyr.

Her skal lastebilimportørene stille ut sine mest aktuelle modeller, i tillegg til at leverandører av verkstedutstyr til tunge kjøretøy vil ha egne stands her.

– Vi har bestandig hatt fokus på tungbil under Automessen, men i år blir det ekstra stort tungbilfokus med både Tungbilkonferansen som arrangeres av Autobransjens Leverandørforening (ABL) i samarbeid med Norges Bilbransjeforbund (NBF), og en egen konferanse i regi av Norges Lastebileier-Forbund (NLF), forteller messegeneral og ABL-sjef Arild Hansen til YrkesBil.

Forskrifter og utekontroll

Tungbiler på Automessen

Dette er noen av tungbilene du får se i hall B:

  • Scania: 25P (elektrisk) og 770 S XL.
  • MAN
  • Volvo Trucks: FM Electric 6x4
  • Renault Trucks: D16 ZE med 4 x 66 kWh batteripakke og 15 pallers skap levert av Bussbygg.
  • Fuso: eCanter
  • Geely: Farizon Auto (metanol)

Den tradisjonelle Tungbilkonferansen 29. september får denne gang besøk av to toppsjefer fra Statens vegvesen.

Direktør Bodil Rønning Dreyer ved Divisjon Trafikant og kjøretøy skal si litt om de overordnede rammene og lange linjer fra Statens vegvesen, med fokus på nye forskrifter og behovet for en landsdekkende bilverkstedbransje.

Hennes kollega Thor Kristian Ringstad skal på sin side fortelle litt om hva avdelingen for Utekontroll avdekker av feil og mangler langs landeveien, med fokus på både norske og utenlandske kjøretøy.

Miljøkrav og rekruttering

Hvordan skal transportørene oppnå miljøkravene? Det svaret skal Kjell Olafsrud fra NLF forsøke å gi.

Kanskje har Ingebjørg Telnes Wilhelmsen, leder i Norsk Hydrogenforum, noen innspill om dette når hun kommer for å fortelle om utviklingen innen hydrogen for tunge kjøretøy.

Mer miljø- og kima blir det nok på menyen når Per Harbø fra NHO-initiativet Grønt Landtransport entrer scenen, og Volvo Norges Kjetil Bergfløt vil garantert nevne ordet elektrisk mer enn en gang.

Behovet for Bilfag og lærlinger blir også et sentralt tema på konferansen, og Knut Martin Breivik – avdelingsleder i NBF – skal snakke om dette.

Fikk du ikke med deg siste nytt fra Dekkdagen, lover Dekkimportørenes forening å informere om dette i en egen seanse på Tungbilkonferansen.

Powered by Labrador CMS