39 busser med stjernegrill til Agder-anbud

1. juli satte Boreal Buss AS 39 Mercedes-Benz Intouro levert av Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS. i drift på bussrutene i Agder-Øst. 

Salgsdirektør for Buss, Jon Øivind Rist, kan fortelle at det har vært en nøye planlagt prosess fra start til slutt. 

- Det var en lang og krevende prosess med å lande kontrakten, men takket være godt lagspill fra alle involverte enheter, sikret vi en viktig leveranse av buss med tilhørende ettermarkedsomsetning i mange år fremover, sier han. 

I prosjektfasen har det vært gjennomført flere byggemøter både fysisk, på Teams og ikke minst befaring på bussfabrikken utenfor Istanbul i Tyrkia tidlig i løpet for å sikre at ordren er i henhold til anbudskravet. 

I dette arbeidet har produktsjef Trond Ivar Østerhagen vært en sentral ressurs. 

- Forløperen, som vi kaller den første produserte bussen, ble inspisert av oss og kunden under denne befaringen, forteller Jon Øivind. 

Han kan også nevne at alle busser er produsert og levert i henhold til planen.

Consat, engasjert av Boreal som leverandør av sanntidssystemet, har vært med på de ukentlige prosjektmøtene sammen med klargjørende verksteder samt buss-teamet i Bertel O. Steen Lastebil og Buss. 

- Dette har vært en effektiv og god ressursbruk, samtidig som det har bidratt til å holde fokus, dele informasjon for å få prosjektet trygt i havn, sier Jon Øivind, som har vært leder for prosjektet.

Trond Ivar Østerhagen, produktsjef buss, har gjennomført hele 10 sjåførkurs med over 200 sjåfører, med eget utarbeidet kursmateriell med egne bilder av de aktuelle bussene.

Dette for optimal bruk av bussene. Det har samtidig vært et mer omfattende kurs for «superbrukerne» hos Boreal. Superbrukerne får da jobben med å lære opp nye sjåfører som tiltrer bedriften.

Buss-teknikere lokalt hos BOS Lastebil og Buss-forhandleren i Arendal har fått grundig opplæring om bussmodellene som skal gå i anbudet. 

- Det er kritisk viktig for oss at vi gjør en god jobb som alltid, da dette er vår største kunde i de neste 10 årene, Sier Roy Bjørnar Harbakk, Plassjef Bertel O. Steen Lastebil og Buss Agder.

Bussene fra Mercedes-Benz: 9 stk. Intouro K (10,7m, 35-seter) 24 stk. Intouro (12,3m, 45-seter) 6 stk. Intouro L (3-akslet. 14,9m, 57-seter)

- Vi er glade for igjen å kunne levere en flåte med Mercedes-Benz Intouro for anbud. Dette har vist seg å være driftssikre busser som er godt likt av eiere, sjåfører og passasjerer. Disse bussene er levert med det siste innen aktive og passive sikkerhetssystemer, utstyrt med blant annet Active Brake Assist Gen. 5 (ABAS5) og tilfredsstiller selvsagt de nye kravene til frontkollisjonssikkerhet i henhold til ECE R29, avslutter Jon Øivind Rist.

Powered by Labrador CMS