ROMSLIG: I et 4.000 kvadratmeter stort lokale på Ensjø åpner nå RSA Bil Oslo det de hevder vil bli Europas største varebilsenter, med varebiler fra Maxus, Isuzu og BYD.

Åpner «megastore» for varebiler

Denne uken åpner forhandleren RSA Bil Varebilsenter sin nye storsatsning på Ensjø i Oslo. – Vi ønsker å revolusjonere varebilmarkedet, sier direktør Rune Hegstad.

«Megastore»-konseptet vil levere varebiler fra BYD, Isuzu og Maxus med et lasteromspekter fra 2,2 m3-20 m3.

– Ja, vi skal styrke fokuset på varebil betydelig. Dette er både viktig og nødvendig for å ivareta det voksende utvalget av el-varebiler vi kan by på, uttalte Rune Hegstad, direktør i RSA Bil-kjeden til YrkesBil i november i fjor. Han utdypet:

– Dessuten er varebil et eget produkt, helt ulikt det å omsette personbiler. Det er snakk om forskjellige vekter, lengder og akselavstander – og det er snakk om chassis som kan bygges opp til alle mulige modellvarianter for forskjellige behov. For å kunne betjene kundene godt her, kreves det at vi har dedikerte folk som kan og forstår varebil. De må både kunne gi gode råd ved valg av bil, og de må på ettermarkedssiden kunne levere kompetente service- og vedlikeholdstjenester, fastslår Hegstad.

Den gangen var det snakk om at det skulle etableres dedikerte varebilavdelinger hos samtlige 11 forhandlere som RSA Bil eier selv.

2-timers garanti

Nå har de altså utvidet varebilsatsningen ytterligere ved forhandleren sin på Ensjø.

– Vi ønsker å revolusjonere varebilmarkedet med fokus på rask levering og høy ekspertise på elektriske varebiler og pickuper. Vi kommer blant annet til å innføre konsepter som 2-timers leveringsgaranti på utvalgte modeller, og andre modeller vil få 24-timers leveringsgaranti, sier Rune Hegstad, direktør i RSA Bil.

I «megastore»-varebilsenteret finner man blant annet elektriske varebiler fra Maxus, som har vært på det norske markedet siden 2019.

Isuzu D-Max har lenge vært blant Norges mest solgte pickuper, og kom i fjor med en helt ny utgave.

BYD er på plass med el-varebilen BYD ETP3. I 2023 vil det også komme mindre elektriske lastebiler fra både Maxus og BYD, som vil bli en del av varebilsenterets utvalg.

Egne spesialister

RSA Bil opplyser at de er godt i gang med å etablere egne varebilavdelinger i alle sine butikker, hvor samtlige butikker har ansatt egne varebilspesialister.

I tillegg har RSA også inngått samarbeid med flere av sine eksterne forhandlere om å innføre varebilsenter-konseptet i sine butikker.

I pressemeldingen loves det at varebilsentrene «til enhver tid vil ha biler for rask levering».

Powered by Labrador CMS