OPPGRADERT: Isuzu har satt inn nye airbager for knebeskyttelser i D-Max.

Sikrere Isuzu D-Max

Isuzu har forbedret sikkerhetsnivået i D-Max. Nå er modellen også testet på nytt i Euro NCAP.

Da Isuzu ble testet i Euro NCAP i 2020, i forbindelse med lanseringen av den helt nye modellen, ble den belønnet med fem stjerner og full pott.

Nå melder Isuzu at de har forbedret sikkerheten i pickupen ytterligere, med nye airbager for knebeskyttelse.

Derfor har D-Max også gjennomgått en ny sikkerhetstest. Ikke overraskende ble det full pott igjen, med fem stjerner.

Eneste pickup

Den nye testen er ifølge Euro NCAP en forlengelse av den forrige. Resultatene fra 2020 ligger altså til grunn for 2022-resultatet, der test av de nye kne-airbagene er inkludert.

Testprosedyrene til Euro NCAP blir for øvrig stadig skjerpet.

I pressemeldingen skriver Isuzu-importør RSA at «ingen andre pickuper har oppnådd tilsvarende testresultater i Euro NCAP etter dagens omfattende og strenge testkriterier».

Etter det YrkesBil kan se på Euro NCAP sine nettsider er heller ingen annen pickupmodell testet etter 2020.

Høyere enn flere personbiler

I tilfellet D-Max fikk kategorien «beskyttelse for voksne og barn» en score på 86 prosent, og «ADAS aktive sikkerhetsutstyr» fikk 83 prosent. Isuzu oppnår med det høyere score enn flere nye personbiler.

– Vi er glade for at Isuzu forbedrer det allerede imponerende resultatet i fra forrige test, og stolte av å kunne tilby markedets sikreste pickup. Dette viser at Isuzu tar sikkerheten på alvor, sier Steinar Dokken, salgssjef i Isuzu Norge.

– Vi er stolte over resultatet som beviser at vi har den sikreste pickupen på markedet, sier Mr. Hitoshi Hosokawa, Assistant General Manager i Isuzu Motors International Operations Europe.

Powered by Labrador CMS