Michelin og Volvo inngår ny samarbeidsavtale

Michelin og Volvo-konsernet har skrevet en ny kontrakt som innebærer at Michelin fortsetter å være Volvos hovedleverandør av dekk.

Publisert

Volvo og Michelin har samarbeidet tett siden 2003. I forbindelse med den nye avtalen har de to selskapene også besluttet å samarbeide om nye innovasjonsprosjekter.

Ifølge kontrakten som undertegnes 25. januar 2010, kommer Michelin til å forsyne Volvo med lastebildekk som originalutstyr til kjøretøy montert i Nord-Amerika, Sør-Amerika, Europa samt – for første gang – i Tyrkia.

Kjøretøyene selges og markedsføres som Volvo Lastevogner, Volvo Busser, Renault Lastebiler og Mack Lastebiler.

I forbindelse med undertegnelsen av den nye kontrakten besluttet begge parter også å intensivere sitt samarbeid innen forskning og utvikling. Målet er å utvikle dekkløsninger til fremtidige generasjoner av kjøretøy fra Volvo-konsernet, der Michelins bensinsparende dekk bidrar til energieffektivitet og miljøvennlig transport.

Michelins lettrullende dekk monteres allerede på de lastebilene som selges av Volvo-konsernet rundt om i verden. Michelin-dekkene gjør at transportselskaper kan redusere drivstofforbruket med minst to liter per 10 mil, og samtidig ha dekk med overlegen sikkerhetsytelse og lengre levetid.

Muligheten til å mønsterskjære, regummiere og siden mønsterskjære disse dekkene en gang til bidrar til ytterligere besparelser for transportselskapene.

– Michelin og Volvo-konsernet deler samme visjon for sosial og miljømessig bærekraftig mobilitet. I og med dette samarbeidet kommer Michelin til å gi Volvo innovasjoner som både forbedrer transportselskapets kapasitet og samtidig verner miljøet, sier Pete Selleck, som er ansvarlig for Michelins globale lastebilsdekkvirksomhet og er medlem av Michelins ledergruppe.

Powered by Labrador CMS