NYLANSERT: MD Electric heter den nye modellen fra Volvo-eide Mack.

Mack med sin andre elbil

Mack later til å jobbe ganske uavhengig av sjefen i gruppen: AB Volvo. Nå har de presentert en truck i mellom-klassen.

Det blir feil å kalle den nye bilen «ny». Den heter MD Electric og navnet mer enn antyder at den er i direkte slekt med MD dieselbilen.

Denne bilen lander dermed i et veldig aktivt segment, som imidlertid ikke har vært utsatt for stor elektrifiserings-interesse.

Elbilene vi stort sett ser jobber enten i nær-distribusjon, som søppelbiler eller i langtransport. Mack er blant dem – de viste sin elektriske søppelbil LR Electric i 2016, og fikk den på markedet for et par år siden.

Ikke alene

MD-bilene tilhører klasse 6 og 7 biler med en brutto vekt-klasse på 25.995 pounds og 33.000 pounds (rett under 12 og rett under 15 tonn). Biler som ofte blir brukt til levering av ferskvarer til butikker og restauranter.

Det ble sagt at den største kunne ta en nyttelast på 8.800 kg.

Bilen debuterte på National Truck Equipment Association sin nylig avsluttede utstilling i Indianapolis, der også Hino og Isuzu kom med nye elektriske biler i klasser i nærheten av denne Macken. Hino viste to, klasse 5 og 6 biler, mens Isuzus var en ren klase 5 bil.

Begge klare for salg neste år, så Mack vil ikke bli alene i lavere segmenter når de starter opp sin produksjon neste år.

Egen motor

Mack produserer sin egen motor på 194 kW og 2.500 Nm. Bilen kan leveres med enten en 150 kWh batteripakke, eller en på 240 kWh, med oppgitt rekkevidde på 225 eller 370 km.

Fem forskjellige akselavstander tillater en rekke forskjellige påbygg.

En kjapp repetisjon: I 1979 kjøpte Renault last seg inn i Mack. Renault ble etterhånden en del av Volvos lastebilavdeling, og i 2001 ble det hele slått sammen som et konsern.

I fjor leverte Mack ut 27.000 biler, opp 13 % fra ca. 23.500 året før.

Powered by Labrador CMS