Maxus Mifa9

Maxus Mifa 9:

God plass til passasjerer og bagasje

De første Mifa9 har endelig kommet i Norge, og i dag offentliggjør Maxus Norge prisene for nykommeren som er godt egnet som taxi eller storfamiliebil.

Publisert

Det er snart gått et år siden Maxus lanserte den store MPV-en på IAA i Hannover, og den norske importøren fortalte da at den snart var aktuell for Norge.

Nå er bilen priset til 749.900 kroner og de første bilene er på plass hos norske forhandlere. Fra før har Maxus 6-seteren Euniq5 på det norske markedet, men Mifa 9 blir vesentlig større i alle retninger med en lengde på 527 centimeter, en bredde på to meter og en høyde på 184 cm.

Stor og sikker

Den tilbys som 7-seter, og kan trekke opptil 1.000 kg hengervekt. Dermed er den godt egnet for store familier eller for profesjonelle aktører som driver persontransport.

Mifa9 er forhjulsdrevet og motoren yter 180 kW/245 hk med maks dreiemoment på 350 newtonmeter. Den ble kollisjonstestet av EuroNCAP i fjor og oppnådde de maksimale fem stjerner.

Bilen har batteripakke på 90 kWt (netto) som gir en rekkevidde på inntil 430 kilometer (WLTP). Den er første modell ut på Maxus’ innovative MIFA-plattform – en fleksibel arkitektur som muliggjør elektrifisering på tvers av ulike kjøretøytyper.

Den tar 11 kW på AC lading (3-fas), og varmepumpe er standard. Importøren oppgir ikke maks kapasitet ved hurtiglading, men sier at man lader fra 30 til 80 prosent på cirka 30 minutter under optimale forhold.

På plass hos forhandlerne

Mathias Ottersen, salgssjef i Maxus Norge, forteller at flere forhandlere allerede har bilen tilgjengelig for prøvekjøring, og at flere biler er på vei.

Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9
Maxus Mifa9

– Vi har ventet lenge på å lansere Mifa9, og endelig er den her. Dette er bilen for kunder som søker det lille ekstra. Her får man en stor bil med masse utstyr, luksusfølelse og teknologi for pengene – alt fra eksklusive materialer som brukes i interiøret til de nyeste sikkerhets- og underholdningsteknologiene.

Han legger til at bilen særlig vil være egnet for persontransport, ettersom den kommer med 7 seter som standard.

– Dette er også en perfekt familiebil for dem som ønsker god plass og “luksusfølelse” på kjøreturen. I tillegg er det en utmerket bil for persontransport som taxi- og shuttleservice, da du faktisk får ca. 60 mil rekkevidde ved bykjøring, sier han.

Futuristisk

På utsiden har bilens et uttrykk importøren definerer som «skarpt og futuristisk», noe som følges opp på innsiden av bilen. De lover et interiør spekket med eksklusive detaljer, teknologi og underholdningsutstyr.

På utstyrslisten finner man blant annet panorama soltak, Apple CarPlay, trådløs mobillader, atmosfærelys i 64 farger, 360-graders kamera, rattvarme og en fullspekket førerassistent- og sikkerhetspakke.

Ved utvikling av Mifa 9 var produsentens mål å skape en høyteknologisk og luksuriøs atmosfære, og gi en interaktiv opplevelse med blant annet flere integrerte skjermer rundt om i bilen.

Setene på første og andre rad har elektriske justeringer, ventilering og oppvarming. På toppen av det hele kommer de med massasjefunksjon, slik at man kan nyte en ekstra komfortabel kjøretur.

Setene på andre rad er individuelt justerbare med benstøtter og et digitalt kontrollpanel på armlenene, hvor man blant annet kan styre atmosfærebelysningen, justere massasjeinnstillinger og styre klimaanlegget for andre og tredje seterad. Setene på andre og tredje rad kan skyves helt frem for å frigjøre bagasjeplass.

Mifa9 får en startpris på kr 749.900 inkludert en stor utstyrspakke som importøren verdsetter til kr 79.900.

Powered by Labrador CMS