Vi sjekker Touran med "Statskassa"
Vi sjekker Touran med "Statskassa"
Vi sjekker Touran med "Statskassa"
Vi sjekker Touran med "Statskassa"
Vi sjekker Touran med "Statskassa"
Vi sjekker Touran med "Statskassa"
Vi sjekker Touran med "Statskassa"
Vi sjekker Touran med "Statskassa"

3000 ulovlige VW Touran varebil

3000 eiere av VW Touran varebil vil få brev fra forhandleren med beskjed om at deres bil ikke er lovlig. Varerommet er ikke forskriftsmessig innredet, og nå må alle bilene inn til ombygging. I varerommet er det ikke plass til ”Statskassa” og dermed er det ingen varebil.

Publisert

Finmåling av varerommet viser at det ikke er plass til "Statskassa" i Volkswagen Touran, melder BilNytt.no.

Harald A. Møller A/S innredet en VW Touran som varebil og fikk den typegodkjent. På kort tid ble den en salgssuksess, og Møller valgte selv å innrede varebilene ved sitt anlegg på Bekkelagskaia i Oslo. Ved siden av nytt gulv og gitter, måtte taket endres slik at varerommet fikk tilstrekkelig høyde.

Reglene for at en bil i Norge skal bli godkjent som varebil, er at det i lasterommet skal være plass til en tenkt kasse med strategiske mål. Her handler det om millimeter – og da Møller startet innredning av biler til kunder, endret de gulvet og satte opp skillevegg – men lot taket være uendret.

En Trafikkstasjon målte varerommet og fant ut at det var ikke plass til ”Statskassa”. De rapporterte dette til Harald A. Møller som fant ut at de som skulle innrede bilene hadde ”slurvet”. Av 4000 Touran varebiler solgt i Norge, har 1.000 ”riktig” tak mens de resterende 3000 må bygges om.

- Dette skulle aldri ha skjedd, sier Paul Hegna i Harald A. Møller. Vår interne kvalitetskontroll har sviktet og etter konsultasjon med myndighetene er det bestemt at de rundt 3000 bilene vi har levert med feil innvendig tak, skal inn til ombygging. Det vil ikke koste kundene en krone. Straks vi får navnelistene fra Vegdirektøren, vil kundene bli orientert. Vi beklager det inntrufne og har etablert nye rutiner som skal hindre at slike ting skjer i fremtiden.

1 cm for lav bak
Det handler ikke om ”den store forbrytelsen” på de Touran varebilene som er solgt. BilNorge.no sjekket en tilfeldig bil på Trafikkstasjonen i Oslo, og brukte den ”Statskassa” Trafikkstasjonen har fått fra Lafinto i Østfold. Å sjekke om et varerom er stort nok er enkelt:

• ”Norgeskassa” er en enkel firkant av stålprofiler

• Sett kassa inn i varerommet

• Øke takhøyden i kassa til minimum takhøyde

• Er det plass – kan bilen godkjennes som varebil

Da vi skulle måle en Touran varebil var det for liten høyde. Det dreide seg bare om rundt 1 cm for lite høyde helt bak. Bagateller vil mange si – men regler er regler og da hjelper det ikke om det mangler 1 meter etter 1 cm. Det må være plass til hele ”Statskassa”.

Powered by Labrador CMS