Toyota utreder ny varebil

Toyota Norge leter med lys og lykte etter nye alternativer. Nå undersøker de om det mulig å få en ny varebilversjon av Hilux.

Publisert


Det er ingen hemmelighet: Øverst på ønskelisten i Toyota-organisasjonen i Norge står i dag å finne en ny varebil.

For når Hiace går av med pensjon i løpet av høsten - les "Slutt for Hiace" her - skrumper varebilutvalget i praksis til Landcruiser med grønne skilter og pickupen Hilux.

Derfor ser importøren nå på om det ville være mulig å lage en varebilversjon av Hilux. Bilen produseres i Thailand og Sør-Afrika, hvor den kommer i et stort antall versjoner.

Toyota Norge har informert forhandlerne om at de har satt i gang et forberedende arbeid for å se på de varianter av Hilux som fabrikkene i dag leverer.

Arbeidet inkluderer en vurdering av de modellvarianter som kan komme ved modellskifte – les saken om nye 2012 Hilux her.

Informasjonssjef Espen Olsen hos Toyota Norge bekrefter at arbeidet er i gang, men understreker at det foreløpig bare handler om innsamling av informasjon.

Toyota Norge ønsker egentlig å si minst mulig om prosjekter de arbeider med når det gjelder varebiler.

Et av problemene med dagens Hilux at den er etter forholdene dyr. Og selv om bilen leveres i forskjellige versjoner, finnes det ingen ren kassevogn som direkte kan erstatte Hiace.

Hold deg oppdatert om varebiler på yrkesbil.no/varebil.

Powered by Labrador CMS