HMK Bilcon får som eneste selskap i Danmark opplæring for smeder for de spesielle internasjonale sveisesertifiseringene for pansret stål.
HMK Bilcon får som eneste selskap i Danmark opplæring for smeder for de spesielle internasjonale sveisesertifiseringene for pansret stål.

Utvider fra konteinere til panserstål

Det danske produksjonsselskapet HMK Bilcon er godkjent av Erhvervsstyrelsen for et større ICC-prosjekt (Industrial Co-operation Contract) med et stort utenlandsk internasjonalt konsern innen forsvarsindustrien.

Publisert

Godkjenningen er gitt på grunn av selskapets omfattende kompetanse innen sveising og 40 års erfaring med produksjon av spesialkjøretøy til forsvarsindustrien.

En annen grunn til at denne muligheten har dukket opp er at selskapet, som en av de første i sin bransje, har oppnådd en ISO-14001-sertifisering innen miljøledelse.

Prosjektet er et avansert teknologioverføringsprosjekt, hvor selskapet som eneste selskap i Danmark får opplæring for smeder for de spesielle internasjonale sveisesertifiseringene for pansret stål.

Videre skal det erfarne prosjekthuset ADMG (Advanced Digital Manufacturing Group) fra Holstebro bidra til å sikre langt høyere grad av automatisering, digitalisering og kunnskapsoverføring innen robotsveising i flere typer metaller til HMK Bilcon.

Prosjektet er tildelt etter 1 år med massive forberedelser og er nå i gang. Aktivitetene vil fortsette de neste årene og forventes å bidra til et langsiktig spesialisert samarbeid med store internasjonale konsern innen den globale forsvarsindustrien.

«Vi er utrolig stolte over at vi har lykkes med å få prosjektet godkjent, som er et annet viktig segment i HMK Bilcons strategi. Vi har i mange år levert spesialkjøretøy og containere av høyeste kvalitet til forsvaret i Danmark, Norge og Sverige og vi ser frem til å kunne levere nye kvalitetsprodukter i panserstål», sier administrerende direktør Peter Jensby.

«ADMG er svært dyktige spesialister innen "Digital Manufacturing", og vi ser frem til samarbeidet som helt sikkert vil resultere i en større produktportefølje for forsvarsindustrien», sier Peter Jensby.

YrkesBil.no har spurt Jensby hvem den store kontraktspartneren er, og i hvilken grad kontrakten omfatter kjøretøyer som skal til Norge:

«Da denne kontrakten er underlagt fortrolighet om alt annet enn det som vi har skrevet i pressemeldingen, kan vi ikke svare på dine to spørsmål. Beklager.

Vi har en række produkter indenfor DEFENSE til bl.a. De Skandinaviske Forsvar, og dette prosjektet er en utrolig interessant nisje, som kan sikre nye, spesielle prosjekter til HMK Bilcon i de neste 10 år», svarer han.

Powered by Labrador CMS