TO ÅR I SJEFSSTOLEN: 1. september 2020 tiltrådte Helene Norman-Dupuy jobben som leder for Iveco Norge AS. 31. august 2022 har hun siste dag i selskapet.
TO ÅR I SJEFSSTOLEN: 1. september 2020 tiltrådte Helene Norman-Dupuy jobben som leder for Iveco Norge AS. 31. august 2022 har hun siste dag i selskapet.

Slutter som sjef for Iveco i Norge

Helene Norman-Dupuy gir seg som Country Manager for Iveco Norge AS. Selskapet er nå på jakt etter hennes etterfølger.

Publisert

Norman-Dupuy har sin siste dag hos Iveco-importøren onsdag 31. august.

Det får YrkesBil bekreftet fra Jan-Åke Carlsson, PR & Communication Manager for Iveco Nord-Europa og Baltikum.

Tidspunktet Helen Norman-Dupuy forlater jobben er ganske nøyaktig to år etter at hun tiltrådte den den gang nyopprettede stillingen som Country Manager, 1. september 2020.

Frem til da var den norske importøren styrt direkte fra hovedkontoret for Nord-Europa og Baltikum som ligger i Danmark.

Beholder organiseringen

Fremdeles er Iveco Norge AS underlagt det danske hovedkontoret, men Country Manager i Norge har ansvar for alt salg av Iveco lastebiler og varebiler, samt forhandlernettverket her til lands.

Iveco Norge AS skal som kjent også ta det nye merket Nikola, som satser utelukkende på batterielektriske og hydrogendrevne lastebiler, til Norge.

Carlsson opplyser til YrkesBil at de skal beholde denne organisasjonsmodellen videre, med en egen ansvarlig for Norge – som er basert i Norge.

Jakter etterfølger

– Vi setter nå i gang prosessen med å finne Helenes etterfølger. Inntil videre vil Remmi Edelbo Pedersen fra Ivecos organisasjon i Danmark fungere som interim-leder for Iveco Norge AS, sier Carlssom.

Pedersen som til daglig er Pre-owned Manager OK Trucks for Iveco North Europe er basert i Danmark, men vil også være jevnlig til stede i Norge i interim-perioden, ifølge Carlsson.

Krevende og begivenhetsrike år

YrkesBil har vært i kontakt med Helene Norman-Dupuy på melding, men ikke lykkes å få en kommentar fra henne foreløpig.

Tallenes tale fra Opplysningsrådet for Veitrafikken viser at Iveco har hatt et krevende år i Norge så langt, med 57 registrerte lastebiler per 28. august. Det er en nedgang på nær 34 prosent fra 86 på samme tid i fjor.

Varebilstatistikken er derimot langt lystigere lesning, der det er registrert 121 Daily per 28. august - mot 91 på samme tid i fjor. En økning på 33 prosent.

I løpet av sine to år som Iveco-sjef i Norge har Helene Norman-Dupuy blant annet vært med på lanseringen av de nye Way-modellene, med flaggskipet S-Way i spissen, oppussing og åpning av nytt verksted og hovedkontor på Vøyenenga, forberedelse til å bli importør for Nikola og ikke minst håndtering av korona- og krigsrelaterte utfordringer som forsinkelser og økte priser.

Powered by Labrador CMS