OPPKJØP: Aksel Lernæs AS blir nå en del av Sørum Transport-gruppen.

Vil bli ledende nordisk bulktransportør - sikter mot 450 millioner i omsetning i 2024

Etter å ha kjøpt opp transportselskapet Aksel Lernæs AS, har Svein Ove Vetrhus høye ambisjoner i bulktransportmarkedet der han fra før er representert med Bøviks Transport AS, Malmquist Transport AS, Sørum Transport AB og Sørum Transport AS.

Det er Sørum Transport AS som nå har kjøpt 100 prosent av aksjene i Aksel Lernæs AS. 

Dermed ser vi konturene av en stor og mektig aktør i det nordiske bulktransportmarkedet:

Selskapene Aksel Lernæs AS, Bøviks Transport AS, Malmquist Transport AS, Sørum Transport AB og Sørum Transport AS som nå danner en gruppe vil samlet ha cirka 200 vogntog og cirka 300 ansatte. 

AMBISIØS: Svein Ove Vetrhus, eier og styreleder.

I en pressemelding estimerer eier og styreleder Svein Ove Vetrhus at selskapene samlet vil omsette for over 450 millioner kroner i 2024.

Målsettingen er dermed også klar: 

-  Aksel Lernæs AS, Bøviks Transport AS, Malmquist Transport AS, Sørum Transport AB og Sørum Transport AS skal i fremtiden sikre at vi blir en ledende nordisk bulktransportør som setter kundekvalitet og miljø i høysete, sier eier og styreleder Svein Ove Vetrhus.

Samme navn

Det nyeste tilskuddet, Aksel Lernæs AS, har frem til nå vært eid av Andre Lernæs.

Lernæs skal fortsette som daglig leder, og selskapet skal fortsette som eget AS under samme navn.

Selskapet har hovedkontor i Trondheim og frekventerer i hele Norge.

Samlet har selskapet 19 vogntog og 20 ansatte, med en samlet omsetning på nær 37 millioner kroner i 2023, ifølge pressemeldingen.

- Dette bidrar til at jeg som daglig leder og eier sikrer at Aksel Lernæs AS også i fremtiden står sterkt, og at våre ansatte, kunder og samarbeidspartnere fortsatt får den kvaliteten som kreves. Sørum Transport AS har vi samarbeidet med i mange år og har svært gode relasjoner til, og med nye eiere i Sørum Transport AS ser vi svært positivt på fremtiden, sier daglig leder Andre Lernæs.

Videreutvikling

Selskapet skal også i fremtiden satse på bulktransport som sitt viktigste forretningsområde, men det opplyses at også andre områder skal utvikles i tråd med de ulike markeds- og kundeforventningene.

- Vi er stolte over å få være med å videreutvikle Aksel Lernæs AS sammen med Andre og hans dyktige sjåfører, og sammen skal vi sikre gode og komplette logistikkløsninger for våre kunder, sier Vetrhus. 

Powered by Labrador CMS