Mercedes på politi-messe

I Frankfurt åpnet i dag den store utstilling for politi-utstyr. Selvfølgelig vises det biler der også. Daimler har hele rekken, fra Arocs til Smart.

Publisert


General Police Exhibition & Conference er det greie tyske navnet på en spesialutstilling (og konferanserekke) som åpnet i Frankfurt i dag.

Det er 10. gang den arrangeres, sist – i 2016 – kom det 6.700 fagfolk fra 57 land til dette arrangementet. Det er ventet enda flere i år – frem til det stenger den 22. februar.

Daimler viser biler både ut og inne.

På uteområdet finner man først og fremst en Arocs 8x4. Slike innrettes til en rekke formål, logistisk innsats, montering av beskyttelsesvegger, fjerning av hindringer, frakt av båter som brukes i redningsoppdrag o.s.v.

– En av de modellene som gjør at vi kan påstå at vi dekker alle politiets bilbehov, sier de.

I den andre enden av skalaen, og den er det plass til inne i hall 11, finner man en Smart i politiuniform. Her snakker vi fjerde generasjon og vi snakker batterielektrisk – en modell som stadig flere myndigheter setter inn for å løse oppgaver i bysentra.

Det er ikke det eneste elektriske innslaget. En GLC 350 e 4MATIC er på plass. Som politiversjon er dette en debut for denne plug-in bilen. Også her er vel poenget at ved oppdrag i by-områder kan politiet bevege seg forholdsvis utslippsfritt over større avstander.

Nytt for politiet er også den nye dieselmotoren OM654 som er montert i en E-klasse med absolutt alle støtte-assistenter på plass.

Også X-Klassen med sheriff-stjerne er ny, og både en Vito Tourer, som sambandsbil, og en ny Sprinter er på plass. Mercedes legger vekt på at Vito kan bestilles som elektrisk allerede i dag, og at helelektrisk Sprinter er på plass neste år.

Det er åpenbart at et av de viktigste budskapene fra Daimler til politiet i år er elektrisk.

Powered by Labrador CMS