Volvo XC90 blir varebil, kommer brukte fra USA

Volvo XC90 kommer nå som varebil med grønne skilter. Ved å fjerne alt som er av innvendig trekk i bilen er målene akkurat store nok for at det blir plass til ”Norgeskassa”. Dermed blir det varebil – men bilene kommer langveis fra.

Publisert
Mange innen Volvo har forsøkt å få XC90-bilene til å bli varebil. Nå har noen funnet ”et smutthull”. Ved å fjerne alt som er av trekk er bilens mål store nok og bilen kan registreres i Norge som varebil. Men det handler ikke om nye biler. Volvo Norge har ingen planer om å satse på varebiler – men den frittstående importøren Norsk Bilpool AS vil skaffe bilene fra Canada og USA. Der er det godt utvalg av brukte Volvo XC90 og med dagens vekslingskurs for dollars blir bilene meget prisgunstige. Den første bilen skal være ankommet fra USA og godkjent i Norge.

Det er spesielle regler ved import som gjør det mulig å ta bilene fra Amerika. Det kreves ingen EU-godkjenning av bilene for ”er en bil godkjent i USA og Canada er den det også i Norge”. Det forenkler importen av biler fra Nord-Amerika. Det var FrPs stortingsrepresentant Kenneth Svendsen som var arkitekten bak de særnorske reglene for biler fra USA og Canada.

Volvo Norge har intet med importen av de brukte XC90-bilene. Flere Volvo-forhandlere har importert brukte biler særlig fra Volvo i Sverige. Men ingen har planer om import av XC90 som varebiler. Men det kan bli aktuelt igjen å se på strategiske mål for bilen om noen får den godkjent som varebil. I USA og Canada selges de langt fleste XC90 med bensinmotor, så det blir vanskelig å skaffe dieselbiler. Det er ventet at den nye XC90 med V8 motor kan bli særlig interessant som varebil i Norge.

Powered by Labrador CMS