Nissan med store planer for små varebiler

Nissan bekrefter nå at de jobber med en erstatter for elektriske e-NV200. Alle merkets små varebiler for Europa skal heretter bygges i Frankrike, over samme lest som Renaults varebiler.

Publisert

Meldingen som gikk ut fra Nissan nylig er neppe egnet til å overraske noen.

Snarere hadde det vært overraskende om de ikke snart skulle komme med en erstatter for e-NV200 som ble lansert i 2014 og dermed begynner å dra på årene. Det ville også være overraskende om de ikke fortsatte - og utvidet - samarbeidet med alliansepartner Renault.

Det Nissan nå har bekreftet er at de jobber med en ny produktportefølje av små varebiler, både helelektriske og med forbrenningsmotor.

I likhet med dagens Nissan NV250 varebil, som har blitt produsert ved Renault Maubeuge-anlegget siden 2019, vil neste generasjons modell bli bygget på en allianseplattform sammen med neste generasjons Kangoo.

I dag selges NV250 kun med forbrenningsmotorer, mens e-NV200 er helelektrisk.

- Å produsere våre fremtidige produkter sammen med vår alliansepartner gir konkurransefortrinn for begge selskaper og er et eksempel på vår vinn-vinn-strategi. Selv om det er for tidlig å gi detaljert produktinformasjon, kan kundene våre være sikre på at de vil ha en sterk Nissan-identitet og fortsette vårt oppdrag med å gjøre den helelektriske kjøreopplevelsen til et levedyktig alternativ for alle, uttaler Nissans administrerende direktør Ashwani Gupta.

I meldingen fremgår det også at alle Nissans varebiler for europeiske kunder i fremtiden vil bli produsert i Frankrike.

Powered by Labrador CMS