Oppfrisket Renault T

Tre år etter lansering kommer Renault Trucks T-serie nå med flere oppgraderinger av chassis og drivlinje.

Publisert
Renault T-serie
En ny og lettere takspoiler uten metallramme skal bidra til lavere dieselforbruk. Foto: Renault Trucks

Redusert drivstofforbruk og økt nyttelast er de viktigste stikkordene, når Renault Trucks nå har foretatt noen forbedringer av T-serien som ble lansert i 2013.

Nye spoilere
I en pressemelding forklarer Renault at de har jobbet med å skape bedre aerodynamikk for å redusere dieselforbruket.

Det de konkret har gjort er å konstruere en spoiler under støtfangeren, og en ny og lettere takspoiler uten metallramme. Avhengig av versjon skal endringene føre til inntil to prosent drivstoffreduksjon i forhold til dagens kjøretøy, hevder produsenten.

Lavere vekt
En annen forbedring den franske lastebilprodusenten trekker frem er redusert vekt på chassiset gjennom redesign av flere komponenter.

En ny drivaksel, forbedringer i luftfjæring og en ny svingskive i aluminium gir 140 kilo i økt nyttelast, opplyser Renault.

GPS-basert cruisekontroll
Renault har også sørget for at «cruisekontroll»-systemet Optivision er koblet opp mot GPS. Dermed kan bilen selv velge hvilket gir som skal brukes, hvilken hastighet som er fornuftig og hvor og når bilen skal akselerere på en på forhånd bestemt rute som bilen skal kjøre.

GPS-systemet gjør at ruten man kjører registreres i en sentral databank, slik at alle andre som er utstyrt med OptiVision også kan dra nytte av dette i kjøring på den samme strekningen. Renault hevder systemet kan redusere forbruket med helt inntil fem prosent.

Oppfyller Euro 6-krav
Også på motorsiden er det gjort enkelte grep. Motorer med betegnelsene DTI 11 og DTI 13 har vært gjennom er nå klare for å tilfredsstille Euro 6-standarden som trer i kraft 31. desember 2016.

De viktigste nye funksjonene her er introduksjonen av et «Common Rail-innsprøytningssystem» på DTI 13, etter å ha høstet gode erfaringer med dette på DTI 11-motoren.

En ny generasjon Optidriver automatisert manuell girkasse blir nå også tilgjengelig.

Powered by Labrador CMS