Lastebilsjef blir trafikksikkerhetstopp

Trygg Trafikks landsmøte valgte i går NLF-sjef Geir A. Mo til styreleder.

Publisert

LEDELSE: Umiddelbart kan NLF/TT se ut som en underlig kobling.

Blar du opp på TTs hjemmesider, handler det aller meste om barnehager, reflekser, barn i bil og så videre.

På NLFs hjemmesider finner du modulvogntog, lønnsforhandleringer og kabotasje. Og så litt sikkerhet da.

Men trafikk og trafikksikkerhet er en vesentlig del av NLF og medlemmenes hverdag. Ergo er det langt mer logikk i Geir A. Moes nye verv enn første tanke tilsier.

  • For det første handler det om omdømme, det er i trafikken næringen blir sett.
  • For det andre handler det om egen sikkerhet. Med trafikken som arbeidsplass er man mange ganger mer eksponert enn andre bransjer.
  • Og så handler det om lønnsomhet. En hver ulykke mna er utsatt for eller eksponert for i form av kø, bidrar feil vei på bunnlinjen.

Valgkomite vektla Mo sin erfaring som aktiv opinionspåvirker, både innad i egen organisasjon og utad mot andre trafikantgrupper.

– Først og fremst er jeg glad over å bli vist en slik tillit. Rollen som styreleder i en av Norges mest slagkraftige, stødige og omdømmesikre medlemsorganisasjoner krever positiv innsats, sier Mo.

- Aktivt trafikksikkerhetsarbeid er avgjørende for et trygt levemiljø. Det gjelder for alt fra skoleelever, turister og mosjonister til de som har veien som arbeidssted. Og NLF setter trafikksikkerhet i høysetet, så for oss som forbund er jeg sikker på at styreledervervet vil bli en positiv opplevelse for medlemmene, avslutter en engasjert Geir A. Mo.

Landsmøtet og valggjennomføringen ble dessuten etterfulgt av den nasjonale trafikksikkerhetskonferansen «Skulle bare på jobb», med tema «arbeidsrelaterte ulykker».

Powered by Labrador CMS