LADER OPP: CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, og sjåfør i Rema Distribusjon, André Skuterud, under åpning av Uno-X lynlading for tungtransport ved Rema 1000 sin distribunal på Vinterbro, utenfor Oslo.
LADER OPP: CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan, og sjåfør i Rema Distribusjon, André Skuterud, under åpning av Uno-X lynlading for tungtransport ved Rema 1000 sin distribunal på Vinterbro, utenfor Oslo.

Uno-X åpner lynladere for tunge kjøretøy

I dag åpnet den første laderen i Uno-X Mobility nettverket for underveislading av tunge kjøretøy. 

Uno-X Mobility tilbyr i dag et nettverk av truck-anlegg for flytende drivstoff til tungtransport. 

Nå satser selskapet også på lynlading for tunge elektriske kjøretøy. Første kunde ut er Rema 1000, som også eies av Reitan-familien og som har ambisiøse mål for å redusere utslipp fra sin varetransport.

- Vi har fått gode erfaringer fra samarbeidet med Rema 1000 på Vinterbro. Det er viktig for oss å etablere løsninger for lynlading av tunge kjøretøy på en måte som passer godt inn i kundenes transportmønster. Derfor vil vi også fremover samarbeide tett med kundene i utviklingen av ny infrastruktur, for å gjøre det lettere å elektrifisere transporten, sier Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Mobility Norge.

Hos Rema 1000 på Vinterbro er det i første omgang satt opp seks ladepunkter. To 400 kW ladere skal brukes av Rema Distribusjon, og en tilsvarende lynlader utenfor porten blir offentlig tilgjengelig for alle.

- Uno-X skal tilby enkle og effektive løsninger for lynlading av tunge kjøretøy, og ivareta kundenes behov for oversiktlig administrasjon av bilparken, sier Thomas Erik Sande, leder for Commercial i Uno-X Mobility Norge.

Selskapet skriver i pressemeldingen at de «er glade for en tydelig retning fra den norske regjeringen gjennom en nasjonal ladestrategi», og mener dette gir næringslivet ønsket forutsigbarhet.

- Markedsutviklingen på lynlading av tungtransport påvirkes i stor grad av politiske rammebetingelser, og vår satsing er naturligvis forutsatt en fortsatt tydelig retning fra myndighetene, samt raskere og enklere tilgang på strøm til lynlading, avslutter Haugland.

Powered by Labrador CMS