Volvo FH13 skolebil
Volvo FH13 skolebil
Volvo FH13 skolebil
Volvo FH13 skolebil

Satser tungt på rekruttering

Elevene som skal lære å skru tunge kjøretøy på Jessheim videregående skole har fått en splitter ny trekkvogn å mekke på.

Publisert

De 12 elevene ved skolens nye studietilbud Vg2 Kjøretøy, med fordypning i tunge kjøretøy, fikk en real kickstart på skoleåret da Volvo Norge torsdag overrakte en splitter ny Volvo FH13 til skolen.

Oppdatert materiell

Målet med gaven er ifølge bedriften å få flere elever med spisset kompetanse i bransjen.

– Vi er opptatt ett godt samarbeid mellom skole og bransje. Vi ser også viktigheten av at skolene har oppdatert materiell å benytte i sin undervisning og vi har store forventninger til Akershus sin satsning på Vg2 tunge kjøretøy, sier kommunikasjonssjef Torstein Magelssen i Volvo Norge til YrkesBil.

Ifølge Romerikes Blad, som først omtalte saken, er det Akershus fylkeskommune som sammen med bransjen har bedt Jessheim videregående starte opp dette utdanningstilbudet. Det skal ha vært prøvd andre steder tidligere uten å lykkes.

Elevene som går den nye linjen har tidligere gått ett år på Vg1 Teknisk og industriell produksjon. Tredje året skal de ut i bedrifter som lærlinger.

Håper på økt motivasjon

Trekkvognen på Jessheim er en skolebil som ikke kan registreres for kjøring på norske veier. Skolen har den til låns så lenge behovet eksisterer, opplyser Volvo Norge som aldri tidligere har gitt bort en slik gave.

– Vi tror motivasjonen hos elevene øker ved at de får lov til å skru på det materiellet de møter når de kommer ut som lærlinger, sier Magelssen.

– Med denne satsingen får vi elever som er spesifikt gode på lastebil og tunge kjøretøy. Det vil også gi dem et stort fortrinn, sier Vidar Halby Strande, prosjektleder for rekruttering i Norges Bilbransje Forbund, til Romerikes Blad.

Powered by Labrador CMS