To Volvo-kjemper fusjonerer

De har begge lange røtter i lastebilbransjen og er store forhandlere av Volvo lastebiler i hver sin del av landet. Nå får de samme eier.

Publisert

Bergen-baserte Trucknor AS kjøper Svolvær-baserte Nordic Last og Buss AS.

– Konkurransesituasjonen og framtidige krav om stordrift, er en av årsakene til at jeg selger, sier Nordic-eier, Erik Drechsler, til lofotposten.no som først omtalte fusjonen.

Ikke strukturelle endringer
73-åringen sluttet som daglig leder i selskapet han har drevet siden 1984 for to år siden, men sitter fortsatt i styret. Han eier Nordic Last og Buss gjennom selskapet Cetho Holding AS, og vil fortsatt beholde eiendommene i dette selskapet.

– Jeg tror at Trucknor er den Volvo-forhandleren i Norge som best kjenner distriktene, og som er innforstått med de utfordringer man står overfor i Nord-Norge. Jeg er overbevist om at kjøperen har muskler til å videreutvikle Nordic Last og Buss i tiden framover i et sterkt konkurranseutsatt marked. Det vil ikke bli strukturelle endringer i Nordic, bedriften vil beholde sine 14 avdelinger og de 200 ansatte. Selv skal jeg fortsette i bedriften som rådgiver i to år, sier han til avisen.

Ukjent pris
Trucknor AS eies av familien Strømberg Rasmussen gjennom selskapet Strømberg Gruppen AS. De har forhandlere av Volvo lastebiler fra Kristiansand i sør til Sogn og Fjordane i nord. Med oppkjøpet av Nordic Last og Buss vil de få forhandlerkontroll på markedene også i Nord-Norge.

I tillegg eier konsernet blant annet påbyggerbedriften Arka AS.

Drechsler ønsker ikke å gå ut med hvor mye han får betalt for salget av livsverket sitt.

Fra fem til fire
Med fusjonen i nord går antallet forhandlere (eiere) av Volvo lastebiler fra fem til fire i Norge.

Foruten Volvos eget forhandlerselskap Volvo Truck Center på Østlandet, blir de gjenværende Volmax AS (Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold og Hedmark), Wist Last & Buss AS i Midt-Norge og Trucknor AS som i dag har sitt område fra Vest-Agder til Sogn og Fjordane, men som etter fusjonen også vil ha fylkene Nordland, Troms og Finnmark.

Fusjonen er meldt inn til Konkurransetilsynet, hvor saken fortsatt til behandling.

Powered by Labrador CMS