Actros ny hyttemester i test

I en stor tysk hardtestet av de seks største lastebilhyttene vinner nye MB Actros – men både Scania og Volvo biter godt fra seg.

Publisert

Følgende førerhytter er testet:

  • MB Actros Gigaspace
  • DAF XF S. Space Cab
  • MAN TGX XXL
  • Renault Magnum
  • Scania R Topline
  • Volvo FH Globetrotter XL

Og det er våre kollegaer i det store magasinet lastauto omnibus som har gått løs på lastebilhyttene med alle tenkelige verktøy fra millimetermål til desibeltestere. Og selvsagt kjøreevaluering.

Med tanke på hvor ny og påkostet Mercedes Actros er, er det heller ikke rart den vinner. Men man skulle kanskje forventet at den vant med klarere margin?

I et system med 3 hovedkategorier (førerhytte, førerkomfort, sikkerhet) fordelt på femten underkarakterer (som igjen alle er vektet etter viktighet) er det mulig å oppnå totalt 500 poeng i denne testen.

Her vinner altså Actros med totalt 464 poeng. Men verken Volvo eller Scania er langt unna, med sine respektive 445 og 452 poeng.

Det Actros virkelig scorer høyt på er innvendig volum, lagringsplass og smårom.

På ren kjørekomfort, som i praksis betyr ergonomiske løsninger, styring bremser og betjening, er det imidlertid Scania som slår Actros. Med ett lite poeng, riktignok.

Og tilsvarende på området sikkerhet, som blant annet omfatter tilgjengelig sikkerhetsutstyr og ikke minst siktelinjer fra førerplass, er det Volvo som scorer høyest, med tre poeng foran Actros.

Her er de respektive hyttenes totalscore i lastauto omnibus store test i utgave 1-2/2012:

464 poeng - MB Actros Gigaspace

452 poeng - Scania R Topline

445 poeng - Volvo FH Globetrotter XL

439 poeng - DAF XF Super Space Cab

439 poeng - MAN TGX XXL

414 poeng - Renault Magnum

Bildekarusellen er fra nye Actros (og linkene i listen over er til YBs kjøreinntrykk av bilene)

Powered by Labrador CMS