Ny AmarokAmarok har fått oppgradert utvendig design. Innvendig er nye seter og nytt dashbord på plass.
Ny Amarok
Amarok har fått oppgradert utvendig design. Innvendig er nye seter og nytt dashbord på plass.
Amarok V6
Amarok V6

Ny AmarokV6-motoren yter inntil 224 hestekrefter og 550 Nm fra 1.500 omdreininger per minutt.
Ny Amarok
V6-motoren yter inntil 224 hestekrefter og 550 Nm fra 1.500 omdreininger per minutt.

Amarok med V6

Volkswagen frisker opp pickupen med en sekssylindret turbodiesel.

Publisert

V6-motoren yter inntil 224 hestekrefter og 550 Nm fra 1.500 omdreininger per minutt. Dermed er dreiemoment 130 Nm høyere enn den forrige topputgaven, opplyser produsenten.

Den nye kraftpakken skal sørge for at Amarok kan levere mer enn nok krefter i alle tenkelige situasjoner, ifølge Volkswagen.

LES OGSÅ: Ansiktsløftet Amarok

Tre effektutgaver
De høyeste girene har fått lang utveksling i både den manuelle girkassen og den nye 8-trinns automatkassen. Dette skal sørge for å redusere støy og drivstofforbruk i høye hastigheter.

Toppmodellen vil ifølge produsenten ha et blandet forbruk på 0,76 l/mil og et CO2-utstlipp på 199 g/km (Foreløpige tall, avhengig av utstyret som velges). Motoren vil bli tilgjengelig i tre forskjellige effektutgaver på 163, 204 og 224 hestekrefter, men det er de to sterkeste versjonene som blir tilgjengelig først. Disse vil være på markedet fra september 2016.

Kundene kan velge mellom to drivlinjer. Bilene med manuell girkasse får et 4Motion-system med bakhjulsdrift og muligheten for å koble inn frontakselen. På biler med automatgir er det permanent firehjulsdrift hvor kreftene blir distribuert gjennom en Torsen-differensial.

Plass til europall
Amarok har også fått oppgradert utvendig design. Innvendig er nye seter og nytt dashbord på plass. Flere ulike stylingbøyler, planlokk og hardtop-er er tilgjengelig for å sette sitt eget preg på pickupen.

Planet på en firedørs Amarok måler 2,52 kvadratmeter og har plass til en europall sideveis. Avhengig av utstyret som velges er det mulig å oppnå en nyttelast på mer enn ett tonn.

Etterhvert vil også noen av variantene kunne leveres med hengervekt på 3,5 tonn – noe flere av konkurrentene allerede tilbyr, blant annet Nissan Navarra og Isuzu D-Max.

Powered by Labrador CMS