Avinor får 16 mill. i støtte til elbusser på OSL

Enova gir to millioner kroner i støtte per elbuss som flyplasseieren planlegger å kjøpe på Gardermoen.

Publisert
Gurli Høeg UlverudKOMMUNIKASJONSSJEF: Gurli Høeg Ulverud. Foto: Avinor
Gurli Høeg Ulverud
KOMMUNIKASJONSSJEF: Gurli Høeg Ulverud. Foto: Avinor

Avinor er nå i en anskaffelsesprosess for å kjøpe åtte helelektriske shuttlebusser til «flysiden» på Oslo Lufthavn Gardermoen.

De følger dermed trenden fra flere andre flyplasser i Europa, deriblant Schiphol i Amsterdam, hvor det i økende grad benyttes elektriske shuttlebusser.

LES OGSÅ: Skal teste selvkjørende brøytebiler på OSL

Det statlige støtteorganet Enova har, etter søknad fra Avinor, besluttet å tildele totalt 16 millioner kroner til tiltaket, altså to millioner kroner per buss.

Kravspesifikasjonene for bussene er ennå ikke utlyst, men skal snart sendes ut, ifølge kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor.

– Det er snakk om åtte elektriske busser som skal kjøres mellom terminal og fjernparkerte fly ved Oslo lufthavn, opplyser Høeg Ulverud til YrkesBil.no.

– Hvilken type ladeinfrastruktur skal bygges opp?

– Planen er å fase inn bussene på flysiden i løpet av 2020. Da blir det også nødvendig å få utredet og etablert den nødvendige tekniske infrastruktur, fortsetter kommunikasjonssjefen.

Hun understreker at selskapet nå er midt i en anskaffelsesprosess, og antyder at det vil foreligge mer konkret informasjon om et par måneder.

Powered by Labrador CMS