Dropper el-versjoner av Caddy og Transporter i Norge

Harald A. Møller AS har besluttet å ikke ta inn de elektriske modellene fra ABT-e; e-Caddy og e-Transporter. Importøren satser i stedet for fullt på e-Crafter og de kommende elvarebilene fra ID.-familien.

Publisert
Anita Svanes, kommunikasjonssjef i Harald A. Møller AS, og Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy, fikk se ABT e-Transporter første gang på IAA i 2018. Nå er det klart at den ikke skal selges i Norge. Foto: Brede Høgseth Wardrum
Anita Svanes, kommunikasjonssjef i Harald A. Møller AS, og Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy, fikk se ABT e-Transporter første gang på IAA i 2018. Nå er det klart at den ikke skal selges i Norge. Foto: Brede Høgseth Wardrum

Etter planen skulle begge de ombygde elektriske ABT-e modellene, basert på Caddy og Transporter, selges i Norge.

Produksjonsoppstart var estimert til 2. kvartal 2019 for elektrisk Caddy og til starten av 2020 for elektrisk Transporter T6.1.

Modellene ble første gang vist som konseptbiler på IAA-messen i Hannover i september 2018.

Nå opplyser Møller at «Caddy var kun planlagt som en ABT-e versjon på utgående modell, og grunnet vesentlige forsinkelser på Caddy ABT-e, vil den uansett ikke vært aktuell i Norge. For Transporter ble opprinnelig plan noe forskjøvet, og modellen ble lansert i noen utvalgte markeder i 2. kvartal 2020».

Forsinkelsene har medført at forberedelsesfasen og introduksjonen av elektriske varebiler på MEB-plattformen til Volkswagen nå er edna nærmere forestående.

«ID.-modellene kommer med teknologi og rekkevidde som er optimal for Norge, og vi velger derfor å satse på disse modellene. Det er planlagt at ID. Cargo og ID. BUZZ kommer i 2022. I likhet med ID. 3 som har kommet til Norge, og ID.4 som får sin verdenspremiere i slutten av september, vil ID. Cargo og ID. BUZZ komme med flere batteristørrelser og dermed ulike rekkevidder», opplyser Møller.

Importøren understreker at beslutningen ikke endrer på deres strategi og langsiktige satsning på elektrifisering av varebilparken i Norge.

- Satsingen på Volkswagen e-Crafter vil fortsette og her har vi nå en god leveringssituasjon. Volkswagen e-Crafter egner seg godt som bydistribusjonsbil, og vi ser også nå en veldig positiv trend for e-Crafter som minibuss og som personbil med mulighet for rullestol, sier Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy.

Powered by Labrador CMS