Flere nyheter fra Ford

Ford fortsetter å rulle ut fornyelser i Transit-familien. Connect og Courier er foreløpig sist ut.

Publisert

De to nyttekjøretøynyhetene er en del av en produktfornyelse hvor Ford i løpet av de neste 18 månedene skal fornye hele porteføljen av nyttekjøretøy i Europa.

Nylig fortalte vi at den nye utgaven av Transit Custom kommer til Norge i april (les mer om den i desemberutgaven av YrkesBil).

«Småsøsknene» Connect og Courier følger etter litt senere på våren 2018, opplyser Ford i en pressemelding.

Sylinderkutt
De små varebilmodellene har fått ny design i fronten utvendig, og interiøret er fornyet.

Begge kan leveres med den nye 1.5-liters Ford EcoBlue dieselmotoren, samt 1-liters EcoBoost-bensinmotor. I sistnevnte motor presses forbruket ned ved at motoren er utrustet med såkalt sylinderkutt.

Deaktiveringen skal ifølge produsenten spare deg for drivstoff ved at bensintilførselen til en av de tre sylindrene automatisk kuttes når kjøremønsteret og forholdene tilsier at bilen ikke trenger full motorkapasitet.

En oppgradert 6-trinns manuell girkasse kan fås i kombinasjon med både diesel og bensinmotorene. Dieselmotoren kommer også med mulighet for Fords nye 8-trinns automatgirkasse.

I de høyere utstyrsnivåene leveres nå en 6 tommers nettbrett-inspirert berøringsskjerm plassert i midtkonsollen.

Flere assistenter
For første gang kan Transit Connect nå by på en intelligent hastighetsbegrenser som automatisk holder bilen innenfor den fartsgrensen bilen til enhver tid registrerer, og et system for antikollisjonssystem med fotgjengeroppdagelse og påfølgende automatisk nedbremsing hvis det er nødvendig. Den er også utrustet med sidevindsstabilisator og Fords system for automatisk lukeparkering og vinkelrett parkering som i parkeringshus.

Som den utgående modellen kan også nye Connect fås både i en kort og en lang variant. Den har et lastevolum på opptil 3,6 kubikkmeter (VDA) og har kapasitet til å frakte fra 520-890 kg nyttelast.

Nye Courier har en nyttelast fra 500-590 kilo og et lastevolum på opp til 2,4 kubikkmeter (VDA).

Powered by Labrador CMS