Nye Opel Vivaro 2019
Nye Opel Vivaro 2019
Nye Opel Vivaro 2019
Nye Opel Vivaro 2019
Nye Opel Vivaro 2019
Nye Opel Vivaro 2019
Nye Opel Vivaro 2019
Nye Opel Vivaro 2019

Her er nye Opel Vivaro

Fjerde medlem av PSA og Toyotas varebilfamilie nærmer seg. Blant annet lokker Opel med 500 kilo økt tilhengervekt på nye Vivaro.

Publisert

Vi fikk et lite (egentlig ganske stort) hint om hvordan den nye varebilen skulle se ut, da Opel nylig sendte ut de første bildene av personfrakteren Zafira som jo – enkelt sagt – er samme bil bare med flere seter.

Bilen er bygget på PSAs EMP2-plattform, i likhet med de andre i firling-flokken, Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Toyota Proace.

Tre lengder
Dermed kommer også nye Vivaro i tre lengdeutførelser på 460, 495 og 530 centimeter. Maksimal lastekapasitet er på 6,6 kubikkmeter og nyttelasten har økt til 1.400 kilo, som er 200 mer enn forgjengeren.

Økt har også tilhengervekten, men betydelig mer. Vivaro kan nå trekke 2.500 kilo, noe som er en økning på 500 kilo sammenlignet med utgående modell.

Bilen lanseres med dieselmotorer i kombinasjon med manuell eller åttetrinns automatkasse. Men Opel fortsetter sin elektrifisering, og allerede fra neste år kommer også en helelektrisk versjon av nye Vivaro på markedet.

– Vi vet at det skal tilbys to ulike batteripakker. En som har 200 kilometer rekkevidde (WLTP) og en som har 300 kilometer rekkevidde (WLTP). Mer informasjon har vi ikke per nå, sier Roy Erik Johnsen, merkesjef for PSA varebiler, til YrkesBil.

Automatiske dører
IntelliGrip-systemet skal sørge for god stabilitet og fremkommelighet, også på svært glatte veier. Opel vil også lansere firehjulsdrift fra den franske spesialbedriften Dangel på nye Vivaro fra start, et tilbud som mange kunder har etterspurt, ifølge importøren.

Varebilen kan leveres med automatiske skyvedører, som åpnes bare ved en fotbevegelse – slik vi kjenner fra Expert, Jumpy og Proace.

FlexCargo-lasteluken under passasjersetet sørger for at kunder kan transporterte objekter på opptil 402 centimeter i den lengste versjonen.

Innvendig er utstyr som Headup-display, 180-graders ryggekamera, kollisjonsvarsling, automatisk bremsing og adaptiv fartsholder på plass.

Kommer i august
For å unngå småskader har nye Vivaro sensorer som ikke bare varsler om hindringer foran og bak, men også i førerens blindsone.

Avhengig av utstyrsnivå vises ryggekameraet enten i speilet eller på den store syvtommers skjermen. Tilkobling av telefonen din gjør du også like enkelt som i personbilen med støtte for både Apple Carplay og Android Auto.

Opel er kjent for gode lys, og lover dette også i nye Vivaro i form av xenon-teknologi.

Ifølge lanseringskalenderen på BilNorge.no kan vi vente oss nye Vivaro til Norge rundt august.

Powered by Labrador CMS