Mange nye elektriske varebiler

Nye elektriske varebiler dominerer utstillingen for nyttekjøretøy i Birmingham. Citroën, Peugeot, Opel og Maxus har verdenspremiere på nye elbiler. Alt skal til Norge.

Publisert

Birmingham – YrkesBil: Elektriske varebiler kommer nå fra en rekke produsenter. På bilutstillingen i Birmingham er det verdenspremiere på mange el-varebiler. Alle vil komme til Norge.

Bertel O. Steen hevder at de vil få Norges største produktprogram for elektriske varebiler. I Birmingham er det verdenspremiere for Citroën Jumper og Peugeot Boxer i elversjon.

Bilene produseres i Italia, men elsystemet kommer fra BD Auto i Tyrkia. Rekkevidde fra 160 til 225 km.

Opel viser sin nye Vivaro, og den vil også komme i en elversjon. Den blir lansert i Norge i 2020.

Når også Citroën Berlingo, Peugeot Partner og Opel Combo kommer i elversjon, hevder Bertel O. Steen at ingen vil slå dem på varebilprogram med el.

Nye Maxus
Konkurranse vil de få fra Maxus som i Birmingham viser en av de nye, mindre elektriske varebilene de vil lansere. EV 30 vil komme i to lengder.

I Birmingham vises bare den minste varebilen med varerom på 4,8 m3. Senere kommer det også en større versjon på 6,5 m3. Rekkevidde fra 225 til 325 km

Norge er det største markedet for Maxus elbiler i Europa. Derfor skal bilen som stilles ut i Birmingham rett til Norge etter utstillingen. Der skal RSA teste bilen og starte lanseringen. Salget starter i første kvartal 2020.

– Vårt mål er at Maxus skal bli det ledende merket i Norge for elektriske varebiler, sier Espen Kristoffersen i RSA. Han er markedsansvarlig for Maxus hos RSA.

Europasjef hos produsenten av Maxus – Shijun Zhu bekrefter at fabrikken er i ferd med å utvikle lette el lastebiler.

Opel Combo får firehjulsdrift
Det er også bekreftet at Opel Combo vil få firehjulsdrift fra Dangel. Bilene er testet og ferdige fra fabrikken, og nå planlegges norsk lansering av bilen.

Toyota med sin første lille varebil
Birmingham er også stedet der Toyota for første gang viser sin nye, lille varebil. Den skal konkurrere direkte med biler som de typiske «postbilene» i Norge. Det er stor spenning rundt varebilen som skal bli den mest solgte nyttekjøretøybilen fra Toyota i Norge.

Powered by Labrador CMS