Team Verksted kjøper LVD Lastvagnsdelar AS

Verkstedkjeden ønsker å ta kontroll over deleleveransen og utvikle salg av reservedeler som et eget forretningsområde. Samtidig skal de bygge opp en digital delekatalog for tungbil.

Publisert

Team Verksted AS, som eies av NSB-selskapet Nettbuss AS, startet det nye året med å kjøpe opp den tradisjonsrike leverandøren av slitedeler til tungbil, LVD Lastvagnsdelar AS.

– Reservedelene står for cirka 55 prosent av omsetningen til et verksted i dag, og Team Verksted som kjede ønsker å ha større kontroll på denne delen av markedet, sier administrerende direktør Thomas Schiøtz i Team Verksted AS til YrkesBil.no.

– Våre verksteder i kjeden regner med å kjøpe reservedeler for cirka 150 millioner kroner i 2017, så det ligger et betydelig potensial for oss her, utdyper han.

Store vekstplaner
LVD Lastvagnsdelar AS har ni ansatte og omsetter årlig for cirka 27 millioner kroner i Norge, de siste årene med et stabilt resultat før skatt på 3,5 – 4 millioner kroner. Selskapet, som holder til på Skedsmo i Akershus, distribuerer slitedeler for tung sektor, og da i hovedsak til Volvo og Scania lastebiler og busser.

– Vi anser LVD som en god og stabil aktør som har lang og god erfaring i bransjen. De har allerede et innkjøpsnettverk med ledende leverandører, samt innkjøpssystemer og logistikkløsninger, som vil være en fin plattform for oss å bygge egne løsninger på og rundt, sier Schiøtz.

Han mener LVD bør ha en omsetning på 100 til 150 millioner kroner årlig.

– Veksten skal i hovedsak skje ved at LVD skal levere deler til Team Verksted. Det resterende er kunder vi håper å få med videre, og nye kunder. Vår klare ambisjon er at eksisterende kunder av LVD skal få glede over et større varesortiment etter hvert, sier Schiøtz.

Utvikler delekatalog
Han opplyser videre at Team Verksted skal ansette en prosjektleder som skal arbeide med å bygge kjedens egen reservedelsløsning rundt LVD. I tillegg skal vedkommende bygge opp en digital delekatalog for reservedeler til tungbil.

– På personbilsiden er slike delekataloger en selvfølge, men ingen har tatt jobben med å gjøre dette skikkelig for tungbiler. Selv om det er vanskelig, så må man gjøre det. Noen må begynne, og det skal vi gjøre nå. Vi ser for oss å lage en delekatalog knyttet tett opptil den norske bilparken. Målet er å lage et oppslagsverk hvor kundene skal finne rundt 80 prosent av reservedelene til sin lastebil, forteller Schiøtz til YrkesBil.no.

To nye verksteder
I tillegg til LVD-oppkjøpet har kjeden åpnet to nye verksteder på nyåret. Ett i Lærdal og ett i Sogndal.

Dermed teller kjeden i dag 21 verksteder fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Ved oppstarten av Team Verksted i 2011 talte kjeden fem verksteder. Veksten har skjedd hovedsaklig gjennom oppkjøp av eksisterende verksteder, men det er også etablert flere nye.

– Vi var allerede en landsdekkende kjede, men «tetter» med de to siste åpningene igjen enda flere ledige plasser på kartet. I tillegg skal vi i løpet av året åpne et helt nytt verksted, som også blir kjedens hovedkontor, på Langhus i Follo, forteller Schiøtz.

Team Verksted AS

  • Merkeuavhengig verkstedkjede for lastebil, buss og tilhenger
  • Etablert i 2011
  • Består per i dag av 21 verksteder
  • Regner med å omsette for cirka 500 millioner kroner i 2017
  • Eies av Nettbuss AS, som igjen eies av NSB
Powered by Labrador CMS