Team Verksted kjøper Nordvik Last og Buss

Team Verksted kjøpte i 2016 49 prosent av Nordvik Last og Buss. Nå overtar verkstedkjeden hele selskapet.

Publisert

Rett før helgen ble det kjent at Nordvik Gruppen selger sine gjenværende 51 prosent av Nordvik Last og Buss AS til Team Verksted AS.

Den Nettbuss-eide verkstedkjeden for tunge kjøretøy eide fra før 49 prosent av selskapet, etter et oppkjøp i 2016.

- Vi mener å levere videre en solid bedrift til trygge hender, forteller Alexander Nordvik fra Nordvik Gruppen.

BAKGRUNN: Les om hvordan Team Verksted bygger seg opp

Bytter navn
Nordvik Last og Buss ble etablert med MAN som hovedsamarbeidspartner i 1990, og som eget selskap i 1996.

Hovedvirksomheten har bestått i kjøp og salg av tyngre kjøretøy, med tilhørende produkter og verkstedtjenester. Nå selger Nordvik Gruppen selskapet som er lokalisert i Tromsø, Bodø, Glomfjord og Bjerka, og selskapet endrer navn til Team Verksted Nord AS.

Nordvik Last og Buss AS omsatte i 2016 for 55,6 millioner, med et resultat på 3,3 millioner før skatt.

Overtakelsen skjedde 5. januar, opplyser selskapene i en pressemelding.

- Nordvik Gruppen har vært i kraftig vekst de siste årene, og med flere spennende prosjekter på gang, ønsker vi å konsentrere oss om kjernevirksomheten vår, forteller Alexander Nordvik i meldingen.

Han har fungert som daglig leder for Nordvik Last og Buss de siste 11 årene, og erstattes nå av Kurt Magne Aga som startet som ny daglig leder fra 1. januar.

- Team Verksted er Norges raskest voksende storbilkjede, og vi har god tro på at de vil drifte selskapet videre med stort engasjement for både kunder og ansatte, sier Nordvik.

Høye ambisjoner
Da Team Verksted AS ble opprettet i 2011 overtok selskapet fem internverksteder fra Nettbuss, og har bygget videre derfra. På syv år har konsernet økt antall egeneide tungbilverksteder fra 5 til 26, og den merkeuavhengige kjeden har gitt merkeforhandlerne tøff konkurranse.

Omsetningsveksten og økningen i antall verkstedpunkter har skjedd i stor grad gjennom oppkjøp av eksisterende frittstående verksteder, og noen nyetableringer. I fjor hadde selskapet mål om å passere en omsetning på 500 millioner kroner.

I fjor uttalte administrerende direktør Thomas Schiøtz i Team Verksted til YrkesBil hva som er planen videre for verkstedkonsernet:

– Når vi har 600-800 millioner i omsetning, god dekning i hele landet med nærmere 30 verksteder, full kontroll på deleleveransene og en digital delekatalog oppe og går, er vi godt fornøyd – i Norge. Vi leker jo med tanken om å ekspandere ut av Norge, men da må vi ha et ferdig komplett konsept først – og det nærmer seg veldig nå.

Powered by Labrador CMS