Vy Buss kjøper 55 elbusser fra BYD

Ordren, som inkluderer produsentens aller første klasse 2-busser, er en av de største BYD har mottatt fra en europeisk kunde.

Publisert

Kontrakten ble undertegnet av toppsjefen i Vy Buss AS, Ole Engebret Haugen (til venstre i bildet), og visepresident for BYD Europe, Javier Contijoch (til høyre i bildet), under Busworld i Brussel tirsdag.

Vy Buss har bestilt flere ulike typer elbusser fra den kinesiske produsenten, og blir BYDs aller første kunde – på verdensbasis – som kjøper produsentens nye 13-meters klasse 2-busser.

BYD hevder også at de er første produsent som tilbyr elektriske klasse 2-busser i Europa. Deres nye eBus skal være utstyrt med oppgradert batteriteknologi og kan ifølge produsenten tilby «by til by»-kapasitet. 13-metersbussen har 45 sitteplasser.

Totalt 28 av de 55 bussene Vy Buss har bestilt skal være klasse 2-busser. I tillegg er det snakk om 20 standard 12-meters busser og syv 18-meters leddbusser.

Alle kjøretøyene skal leveres i løpet av andre kvartal 202, og skal settes i trafikk på ruter i Oslo, Hamar og Haugesund.

BYD har tidligere levert 42 elbusser til Nobina i Oslo.

Powered by Labrador CMS