- Gjør unntak fra korona-restriksjoner: Åpner for godkjenning av yrkesbiler
img
noalt noalt noalt noalt noalt noalt noalt
img
img
img
img
img
img
Abonnement | Annonse- og medieinfo

Forsiden  |  Varebil  |  Lastebil  |  Buss  |  Næringsliv  |  Brukte yrkesbiler  |  Linker  |  Innkjøpsguiden  |  Bok/Kalender  |  Abonnement  

Annonse:
1pix 1pix 1pix 1pix
bilde
Gjør unntak fra korona-restriksjoner: Åpner for godkjenning av yrkesbiler
Etter sterkt press fra bilbransjen åpner nå Statens Vegvesen likevel for godkjenning av nye næringskjøretøy, samt ADR-kjøretøy, kjøretøy for dyretransport og utrykningskjøretøy.

alt

YrkesBil omtalte i går, fredag 13. mars, at stengte trafikkstasjoner som følge av korona-krisen gir store utfordringer for tungbilbransjen.

Dette gjelder spesielt registrering av nye busser, lastebiler og andre yrkesbiler som må til fremvisning på trafikkstasjonene før registrering. I øyeblikket er det uklart hvor lenge trafikkstasjonene skal holde stengt.

Bilbransjen, med Bilimportørenes Landsforening (BIL) i spissen, rettet umiddelbart etter beskjeden om stengte trafikkstasjoner en henvendelse til Statens vegvesen, med forespørsel om å få dispensasjon.

Teknisk direktør i BIL, Tore Lillemork, påpekte overfor YrkesBil at det kan være av samfunnskritisk viktighet å få enkelte nyttekjøretøy ut på veien.

– Det er kan være lastebiler som skal frakte medisiner, matvarer eller andre livsnødvendigheter, uttalte Lillemork.

Sent fredag ettermiddag kom kontrabeskjeden fra Statens vegvesen, i en e-post som er sendt til BIL, Norges Bilbransjeforbund (NBF) og Norsk Industri.

YrkesBil har fått tilgang på e-posten.

«Vi har nå besluttet å åpne for godkjenning av nye næringskjøretøy, samt ADR-kjøretøy, kjøretøy for dyretransport og utrykningskjøretøy. Dette gjøres for å bidra til at samfunnskritiske funksjoner holdes i gang, og for å redusere de negative konsekvensene for bransjen», skriver Espen Andersson i e-posten. Han er avdelingsdirektør i Statens vegvesen, avdeling for Trafikant og kjøretøy.

Han understreker at tilbudet vil være noe begrenset i forhold til vanlig, på grunn av situasjonen med karantene og andre forhold. Det påpekes også at situasjonen kan endre seg fra dag til dag.

«Vi kan bli nødt til å stenge igjen dersom det er påkrevd. Vi må be om at de som fremstiller kjøretøy tar sine forhåndsregler og følger generelle råd om smittevern, og at det ikke møter opp mer enn en person per kjøretøy som skal godkjennes», fortsetter Andersson.

Statens vegvesen opplyser at de kommer tilbake med nærmere info om hvordan bransjen skal forholde seg for å bestille timer og andre praktiske hensyn.

«I utgangspunktet vil prosessene for godkjenning følges som vanlig. Vi regner med å kunne ta imot kjøretøy til godkjenning tidlig neste uke», skriver Espen Andersson.

Tore Lillemork i BIL setter pris på avgjørelsen fra Statens vegvesen:

– Inklusive den svært raske reaksjonen fra Statens vegvesens side på vår henvendelse tidligere samme dag. Vi har stor respekt for situasjonen Statens vegvesen er i og vi er derfor desto mer glade for at vi nå har en felles forståelse for at det likevel lar seg gjøre å holde åpent for enkeltregistrering, innenfor forsvarlige rammer, sier Lillemork.

LES OGSÅ: Koronatiltak: Dette møter deg hos forhandlere og verksteder


logoPåmelding til nyhetsbrev:
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   fb Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
pix pix
pix
 
logoPåmelding til nyhetsbrev:
Fritekstsøk:
pix pix
 
   
 
   
2058 brukte yrkesbiler til salgs
Lastebil Lett lastebil Varebil Kombi.bil Buss Minibuss
Årsmodell Fra: Til: 232 LASTEBILER TIL SALGS