Ford lanserer gratis pickup

Ford lanserer i dag en ny pickup som blir helt gratis. Lite plasskrevende er den også.

Publisert

Med både båter, biler, scootere og romraketter representert, syntes Ford det var på tide at verden fikk en egen pickup-emoji. Den lanseres i dag, på World Emoji Day.

Blant mer enn 3000 godkjente emojier er det nemlig ingen av en pickup.

– Da kunder startet å etterspørre en pickup-emoji, bestemte vi oss for å gi dem det. Som en av de mest populære produsentene av pickuper i verden, er det helt naturlig at vi gir hardt arbeidende tekstmeldingsbrukere over hele verden en ny pickup-emoji, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Pop på flere kontinenter
Det er ikke bare i USA Fords pickuper selger bra. For fjerde år på rad var Ford Ranger den mest solgte pickupen i Europa i fjor, og så langt i år har den befestet sin stilling.

Ford solgte hele 26.700 Rangere i første halvdel av 2019. Den satte også ny rekord med en oppgang på hele 8 prosent i andre kvartal.

I Norge er også Ford Ranger blant de aller mest populære pickupene, skjønt her er den ifølge OFV nummer tre bak HiLux og D-Max. Det er tett mellom disse, så rekkefølgen kan endre seg gjennom resten av året.

I disse dager kommer den også i ekstremversjonen Ranger Raptor som vi var i Marokko og prøvekjørte for et par måneder siden.

I 2018 sendte Ford et forslag til organisasjonen som godkjenner nye emojis, Unicode Consortium. Nå er pickupen på en kortliste for endelig godkjenning hos Unicode.

Emojien er utviklet etter at Fords team har brukt mye tid på å undersøke hvordan publikum ønsker at en slik emoji skal være.

– Folk ønsker en pickup-emoji som er stilig og moderne. Sluttresultatet bør resultere i en smilefjes-emoji fra alle pickupfans, sier designdirektør i Ford Nord-Amerika, Craig Metros.

Hvis pickup-emojien blir godkjent tidlig i 2020 blir designet spesialtilpasset alle mobile plattformer for å møte kundenes behov – fra dem som bruker pickupen sin som arbeidsbil til dem som bruker den til en aktiv livsstil.

Powered by Labrador CMS