SKAL INNREDE SERVICEBILER: En ny partneravtale skal gi bedrifter lokal bistand til innredning for transport av verktøy og materiell.

AutoMester-kjeden starter salg og montering av varebilinnredninger

Verkstedkjeden AutoMester har inngått nasjonal avtale om lokalt salg og montering av innredning for yrkesbiler. Modul-System AS leverer innredningsløsningene.

AutoMester-kjeden består av 220 selvstendige verksteder spredt rundt i alle fylker fra nord til sør.

Omfanget av samarbeidet med Modul-System avhenger av hvor mange verksteder som takker ja til en slik partneravtale, opplyser selskapene.

Modul-System har sentrallager og monteringsverksted i Drammen, og i underkant av ti filialer ellers i Norge.

Nå kan kapasiteten raskt bli vesentlig høyere.

Utvider tjenestespekteret

SER MULIGHETER: Katrine Køste, kjedeleder i Automester.

– For oss innebærer denne avtalen en interessant mulighet til å utvide spekteret av tjenester, og komme i kontakt med nye kunder, sier Katrine Køste, kjedeleder i AutoMester i en pressemelding.

Hun er nå i dialog med en rekke lokale medlemsverksteder som har signalisert interesse for å tilby montering og salg av servicebil-innredning, og på den måten også styrke sin posisjon som tilbyder av ordinære service- og reparasjonstjenester.

– Også for yrkesbiler ser vi en økende andel kjøretøyer med elektrisk drivlinje. Som kjede ligger vi langt fremme på dette området, med et eget kompetansemiljø vi kaller Elbilakademiet. Det gir oss et fortinn også som partner for Modul-System, sier Køste.

Stort marked

Det norske markedet for innredning av servicebiler har trolig med god margin passert 500 millioner kroner årlig, anslår Tore Ovesen. Modul-System alene har en årsomsetning på mellom 80 og 90 millioner.

– Større håndverksbedrifter har i stor grad investert i dette. Ikke minst gjelder det rørlegger- og elektrikerfirmaer, som frakter mye materiell og utstyr. Blant disse holder trolig minst tre fjerdedeler av bilparken et profesjonelt nivå på nytteinnredningen.

Små firmaer, og håndverkere som jobber selvstendig, har nok i mindre grad investert i riktig innredning, tror Ovesen.

– Det ligger et potensial i å nå ut til disse, og påvise hvordan moderne løsninger er lønnsomme og tidsbesparende.

Powered by Labrador CMS