Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival
Kia Carnival

Carnival får sin pris

Da vi hadde vår første prøvetur med Kia Carnival like før ferien, var ikke prisene endelig fastlagt. Dessuten var folkene hos importøren spente på om den ville romme statskassa.

Publisert

Mest på grønt

La oss starte med det siste først, for til stor glede for den norske Kia-organisasjonen blir også nye Carnival varebil – selv om den er litt kortere enn forgjengeren. Kollega Bæra på 1,86 m sier han med god margin fikk plass bak rattet. Slikt betyr svært mye for volumet.

Av de 250 bilene som skal selges i Norge i 2006, regner importøren med at 200 blir registrert på grønne skilter. For 2007 er det samlede mål på 450-500 biler.

Kun dieselkraft

Carnival leveres med bensin- og dieselmotorer, men til Norge kommer den kun med en kraftig 2,9-liters common rail dieselmotor som yter 185 hk og har et maks dreiemoment på 343 Nm. 5-trinns manuell gearkasse er standard, men 5-trinns automat er tilgjengelig mot pristillegg.

Nye Carnival har blitt stillere og mer komfortabel, og blant standardutstyret inngår bl.a. tresoners klimaanlegg, ESP, seks kollisjonsputer og aktive nakkestøtter. Nyttelasten er på respektable 800 kg.

Velspekket 7-seter

Som 7-seters personbil kommer Kia Carnival i en påkostet utgave hvor det meste er standardutstyr, deriblant automatgear, skinn, klima etc. Som varebil leveres den i en noe ribbet EX Basic med manuelt gear, eller som mer påkostet EX med manuell eller automatkasse. 3 seter, som er en mulighet i dagens modell, blir ikke tilgjengelig i den nye.

Prisene for nye Kia Carnival er som følger:

Modell:

Gear:

Pris:

Varebil 2 seter

2,9 EX Basic Diesel

Manuell

Kr 319.900

2,9 EX Diesel

Manuell

Kr 329.900

2,9 EX Diesel

Automat

Kr 339.900

Flerbruksbil 7 seter

2,9 EX Diesel

Automat

Kr 619.900

Powered by Labrador CMS