600 forhåndsbestillinger av kinesisk elvarebil

Kinesiske Maxus kommer senere i år med den helt nye elektriske varebilmodellen e-Deliver 3. Importøren RSA har allerede mottatt 600 bestillinger.

Publisert

Maxus har allerede vært på markedet i Norge i et par år med modellen EV80. Snart utvides modelltilbudet, og først ut er modellen e-Deliver 3 - tidligere omtalt som EV30 - som størrelsesmessig plasserer seg i samme segment som Volkswagen Transporter.

YrkesBil har tidligere omtalt bilen flere ganger, og vi har vært på fabrikken i Kina for å få et innblikk i Maxus’ planer for europeisk ekspansjon.

e-Deliver 3 skiller seg fra en del andre elvarebiler ved at den er bygget på en plattform for elbiler, der enkelte av konkurrentene er ombygde diesel- eller bensinbiler.

En lett konstruksjonen er noe av grunnen til den relativt lange rekkevidden, som er oppgitt til 342 kilometer (WLTP bykjøring).

Det er riktig nok mulig å velge mellom to batteristørrelser, 35 og 52,5 kWt.

Elvarebilen er også tilgjengelig i to forskjellige størrelser: 4,8 og 6,3 m3. I førstnevnte skal du enkelt få plass til to paller, mens i den lengste varianten opplyser importøren at det er plass til tre.

Et av de første spørsmålene mange håndverkere vil stille er om man også får plass til byggevarer med 2,4 m lengde, for eksempel gipsplater. Svaret er ja – i den lange utgaven.

Mens PSA og Toyota oppgir nyttelast på inntil 1.275 kilo og tilhengervekt på inntil 1.000 kilo, får vi fra Maxus kun vite at e-Deliver 3 får en nyttelast på mellom 800 og 1.000 kilo, litt avhengig av hvilken kombinasjon av batteripakke/størrelse du velger.

RSA har tidligere opplyst overfor YrkesBil at modellen skal kunne trekke tilhenger, uten at de konkretiserte tillat tilhengervekt, men det står ikke noe om tilhenger i dagens pressemelding.

Importøren forteller at de første kundebilene ankommer Norge i sommer.

Powered by Labrador CMS