Røff liten pickup

Dette er nye Fiat Strada.

Publisert

Lille, artige Strada har for tiden ingen konkurrenter i markedet, i hvert fall ikke i Norge.

Pickupen er samtidig Fiat Professionals nest best selgende bil på verdensbasis, etter Ducato. Nesten 130.000 stykker ble det solgt i fjor.

Nå kommer den i kraftig oppdatert utgave, og bilen som produseres i Brasil er allerede i salg i Italia.

I likhet med sin større konkurrenter kommer Strada nå i tre kabinstørrelser, Short cab, Adventure cab og Crew Cab – sistnevnte med fire seter er nytt (se bildekarusell - utrolig hva man får plass til med vidvinkel).

Bilen ha en 1,3-liters Multijet-motor (diesel) som yter 95 hester, opp 10 hester fra forrige utgave, og som med et forbruk på rundt en halvliter på milen er ganske hyggelig i pickupsammenheng.

Som liten, robust, men rimelig bil, kommer den ikke med firehjulsdrift, men for å avhjelpe et stykke på vei leveres den med elektronisk diffsperre (E-Locker).

Og ikke minst har den artig – om kanskje noe overdreven – instrumentrekke i midtkonsollen, som viser kompass, stigning og sideveis skråning.

Nye Strada er 4,4 meter lang og har nyttelast mellom 630 og 700 kilo avhengig av utgave. Med kort kabin er planet 169 x 130 centimeter, og bilen kan trekke tilhenger på 1000 kilo.

Når og om den kommer til Norge vet vi foreløpig ikke.

Powered by Labrador CMS