Utvalget av elektriske nyttekjøretøy fra Ford øker frem til 2024.
Utvalget av elektriske nyttekjøretøy fra Ford øker frem til 2024.

Ford i støtet

Det kommer neppe som noen overraskelse, men Ford melder nå at de kommer med flere elektriske varebiler.

E-Transit, som er basert på Transit-familiens største versjon, lanseres i Norge allerede i år.

I tillegg melder Ford nå at også nye Transit Custom kommer som helelektrisk fra 2023, og deretter følger nye Transit Courier som en helelektrisk variant i 2024.

Disse blir også tilgjengelig i helelektriske personbilutgaver, som flerbruksbilene Tourneo Custom og Tourneo Courier.

Dette er en del av programmet der Ford før utgangen av 2024 skal lansere totalt syv nye helelektriske person- og nyttekjøretøymodeller for det europeiske markedet.

Ford forventer å selge over 600.000 helelektriske biler i Europa før utgangen av 2026.

– Det er helt avgjørende for Ford å fortsette på veien mot en helelektrisk fremtid, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

Ford annonserte også nylig at det jobbes med ett nytt industriledende joint venture-selskap i Tyrkia. Dette skal etter planen bli en av de største fabrikkene for produksjon av batterier til elbiler i hele Europa.

Den storstilte elbilsatsingen er en del av Fords globale plan om for å redusere karbonutslippene vesentlig. Målet er at det innen 2035 skal være nullutslipp fra Fords bilsalg i Europa, og at alle selskapets fabrikker, distribusjon og leverandører da er karbonnøytrale.

– Det er gledelig å se den raske forandringen som skjer i Europa. Dette utfordrer hele bilindustrien til å utvikle bedre, mer miljøvennlige og mer teknologisk avanserte biler, sier toppsjef i Ford Motor Company, Jim Farley.

Powered by Labrador CMS