Munro Mounrain Rescue edition

Redningsaksjon med og for Munro

Pussig: det første som dukker opp når vi skal inn for å se den nye redningsbilen til skotske Munro, er en crowdfunding-oppfordring på Seedrs. Formålet er nye investeringer slik at de får mulighet til å ansette flere, skalere opp anlegg og få større produksjonskapasitet.

Vi har fortalt om Skottlands svar på Defender tidligere. De nådde fint det første målet: å få deres første modell klar for markedet innen utgangen av 2022. 

Det er åpenbart for tidlig å tenke på noen flere modeller, men nå har de tatt med seg sin Mk. 1 og snakket med rednings-organisasjoner i England, Wales og Skottland og utviklet sin Mountain Rescue versjon.

Munro Mountain Rescue edition
Munro Mountain Rescue edition
Munro Mountain Rescue edition

Utgangspunktet er selvfølgelig bra nok. En kjører-overalt bil der den ene elmotoren driver alle fire hjulene der alle 375 hestene sendes til alle hjulene gjennom en to-speed transfer kasse og en senter-diff med sperre. Hvert hjul kan dessuten sperres individuelt.

Frigang på 48 centimeter og vadehøyde på 80 cm bidrar også til fremkommeligheten.

På drivlinjeområdet var det altså ikke grunn til å legge for stor ny innsats. Den holder.

Men man trengte bedre plass for å få på plass en båre og annet nødvendig utstyr. Løsningen var å hive ut bakseter, fremdeles er det plass til tre – den tredje i et sete ved siden av båren der bak. Båren fikk plass på langs.

Så pakket man utstyret i separate sekker og containere som alle har sine klare plasser på planet.

Bedre lykter på utsiden sammen med blålys. Skikkelige refleksbånd rundt bilen, et par refleks-dekaler – for ikke å snakke om gul-malte chassisdetaljer – gjør bilen mer synbar inne i skauen.

La oss håpe crowdfundingen blir like vellykket.

Powered by Labrador CMS