AERODYNAMIKK: Silhuetten av en lastebilhytte innhyllet i luftstrømmer og en stor A, sammen med noen kryptiske meldinger om luft og energi, forteller nok litt om hva vi har i vente.

Store nyheter på gang fra Volvo

«Det er endringer i luften og vi har nyheter som vil gi ny energi til bransjen. Finn ut hva det er 29. januar», skriver Volvo Trucks.

Sammen med den noe kryptiske teksten Volvo Trucks nå deler i sosiale medier, følger noen bilder og en kort videosnutt som åpner for spekulasjoner: Der skimtes silhuetten av det som kan ligne en ny, nær garantert elektrisk og/eller hydrogendrevet, versjon av toppmodellen FH. 

Men som sagt: Vi vet ikke.

Volvo-signatur

Samtidig levner bilder av en markert Volvo-grill og glimt av de gjenkjennelige signaturlysene vi kjenner fra dagens modellpalett, ingen tvil om at nyheten skal se ut som et umiskjennelig Volvo-produkt. 

SMAK AV GRILL: Nyheten skal åpenbart ha et gjenkjennelig frontparti.

Det at silhuetten er omkranset av det som skal se ut som fartsvind eller luftstrømmer, en stor A og de kryptiske meldingene om at «det er endringer i luften» tyder på at vi skal få se et nytt design der aerodynamikk spiller en kanskje enda viktigere rolle enn tidligere. 

Selv om aerodynamikk alltid har vært viktig med tanke på blant annet drivstofforbruk, er det viktigere enn noen gang når lastebilene skal elektrifiseres. 

Det er betydelig rekkevidde å hente på å redusere luftmotstanden, særlig på regional- og langtransport der hastigheten er høyere enn ved lokal kjøring. 

Hva med lading?

For alt vi vet har Volvo kanskje noen nyheter rundt lading på gang også. 

Som du forstår vet vi egentlig ingen ting om hva som er på gang i Gøteborg. 

Men vi får kanskje flere små drypp de kommende dagene opp mot lanseringen. 

Spennende blir det i alle fall. 

Powered by Labrador CMS