Ford F-150 skal selges av Hedin US Motors

Ny distributør av USAs mest populære

Hedin forsyner Europa med F-150

Sist vi var borti Hedin og nyttebil-salg skulle de satse steinhardt på Ram, også i Norge. I dag er det Ford F-150 det dreier seg om. Til hele Europa for sikkerhets skyld.

Det er noe underlig med Fords distribusjon av verdens mest solgte bil: F-150.

Den skal ikke selges gjennom Fords offisielle kanaler i Europa, men distribueres av Hedin US Motors – et forholdsvis nyopprettet selskap.

Med til denne historien hører at Hedin nylig ble Fords offisielle importør i Sverige – deres eneste private generalagent på dette kontinentet.

Men samtidig skal ikke Ford eksportere F-150 Lightning, el-utgaven, foreløpig. Bortsett fra til Norge! Og her skal den selges gjennom det originale importleddet – fabrikkens eget.

Men glem forvirringen, i et intervju med kfz-betrieb er Anderz Larqvist, adm.dir. i US Motors, helt klar på hva han vil i Tyskland.

– Bilen skal først ut i Sverige og Tyskland, sier han, deretter tar han for seg resten av Europa.

Forhandlere på plass

Han har allerede fått 27 forhandlere i Tyskland – alle er eksisterende Ford-forhandlere. Målet i løpet av året er 40-45 forhandlere med 60 lokasjoner, sier han. Og føyer til at for Europa er målet 280 Ford-forhandlere som salgspartnere.

– Jeg blir skuffet hvis vi ikke klarer 5000 biler i året om tre år, sier han til bladet.

Hva med CI-kravene, blir han spurt?

– Vi krever ikke mye. Vi snakker om noen skilt og nok plass i utstillingslokalet til at vi kan vise to biler på gulvet.

– Marginmodellen er heller ikke rakettforskning, føyer han til. – Den er som for andre merker, en grunnmargin og bonuselementer. Beløpet kommenterer jeg ikke, men fra et omsetnings- og inntektssynspunkt vil F-150 være ganske attraktivt for Ford-forhandlere.

Småproblemer

I USA har Ford imens opplevd noen små F-150 hikk.

De kastet seg på pris-kutt bølgen med sin mest populære elbil. Syv forskjellige F-150 Lightning-modeller gikk ned med mellom 6 og 10 tusen dollar (inntil 27 %) som sammen med litt skuffende tall fra Q2 forårsaket en aksjekurs som også ble kuttet.

Med 9 prosent den dagen prisreduksjonen ble annonsert.

Ford solgte 15.000 Lightning i Q2, og det er fremdeles solid ventetid på dem. Men nå skal kapasiteten ved Rouge-fabrikken økes med tregangeren, slik at årlig produksjon kan komme opp i 150.000 prisreduserte modeller.

Samtidig økte Teslas aksjekurs med 3,2 % på nyheten om at Cybertruck endelig var i produksjon.

Ford F-150
Ford F-150
Ford F-150
Ford F-150
Ford F-150
Ford F-150
Ford F-150
Ford F-150
Powered by Labrador CMS